Hva leter du etter?
Royale high dataspill

Dataspilltips for karantenetiden

Mange av de faste aktivitetene i hverdagen er avlyst eller utsatt. Brakkesyken tiltar, men da er det kanskje endelig tid for å spille de spillene man aldri får satt av tid til?

Helge:

For egen del kan jeg kaste meg over Football Manager 2020 (PC/Mac, lettversjon for iOS/Android) igjen. For uten fotball på TV eller i andre medier får du lage fotballen selv! Den nyeste utgaven i den svært tradisjonsrike spillserien har luket ut en god del av feilene som har vært plagsomme i de siste sesongene, og fremstår nå som relativt komplett og ordentlig solid. Mye er riktignok fortsatt uforståelig komplekst - slik som trening, speiding og kontraktsforhandlinger - men nå går det relativt greit å sette mesteparten av dette til assistenter.

Du kan selvfølgelig gå for Liverpool, Barcelona eller Viking, eller du kan våge deg ut i den store fotballverdenen. Jeg har kost meg godt med den finske Ykkönen-klubben AC Oulu, som etter klare tap i playoff-finalen to år på rad endelig klarte å rykke opp til toppdivisjonen Veikkausligaen. Som en som elsker å få frem unge, egenproduserte spillere, er det godt at jeg for en gangs skyld har fått noen gode ungdomsinntak!

Vidar:

Jeg har spilt bybyggerspillet Cities Skylines (PC, PS4, Xbox One, Switch) sammen med en nevø på 10 år (før jeg ble satt i karantene riktignok, men anbefalingen står).

Dette er morsomt og lærerikt både for barn og voksne, da en må balansere budsjett og innbyggernes varierende behov samtidig som det er mye rom for kreativitet. Nevøen min har innsett at en haug med parker, lekeplasser og tivoli kombinert med et ekstremt lavt skattetrykk ikke går helt rundt. Han har til og med utviklet en glødende entusiasme for offentlig transport og kommunale tjenester som søppeltømming!

Fredrik:
Nioh 2 (PS4) fortsetter bearbeidelsen av de kontroll-knusende spillmekanikkene kjent fra Dark Souls, Bloodborne og Sekiro: Shadows Die Twice. Med andre ord er dette et vanskelig og utilgivende spill, som krever stålkontroll på nervene. Spillet passer dermed best for erfarne spillere, og for dem som trives med å sitte i stuen og skrike inni seg, for å ikke plage naboer som har hjemmekontor.

I starten er dette en vond, vond, vond opplevelse. Og forvirrende. Skal det være så vanskelig? Det kan ikke være så vanskelig! Hva gjør jeg feil? Spillet må jo være ødelagt! Hvorfor brukte jeg 649,- på dette?

MEN! Etter hvert som man klarer å klore seg fremover mot den første lille seieren, og den euforiske rusen av beherskelse vasker over deg, blir NIOH 2 fort en avhengighetsskapende spillopplevelse som balanserer hårfint mellom smerte og nytelse. Episke sverdkamper med overdimensjonerte demoner gir klamme hender og hjertebank.

Klarer man å holde ut de første 4-5 timene med den nådeløse læringskurven, er belønningen et underholdende actionspill med et rikt kampsystem og polert innpakning. OBS: spillet har 18 års aldersgrense.

Iben, 13 år:

I denne perioden spiller jeg mest Roblox (PC, Mac, iOS, Android, Xbox One) fordi man kan spille det på PC gratis og på telefon hvis man har installert det. Det er så gøy og det er masse forskjellige spill der for eksempel Adopt me og Royale High som jeg spiller mest og det pleier å komme en ny oppdatering hver måned på de to spillene.

Royale High har flere steder du kan teleportere til, og både Adopt me og Royale High har daglige premier.

Adopt me har bare en og Royale High har tre, og månedens oppdatering på Royale High er St. Patrick's day og du kan få masse ulike Themed ting. Og Adopt me sin oppdatering er Chocolate Train. Jeg håper noen av dere ble inspirert til å spille Roblox.

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙