Hva leter du etter?

Bøker for barn og ungdom om skating

Liker du å skate? Da bør du lese disse bøkene.

Girlskate av Steffen Sørum og Eldrid Johansen

En historie om skating, vennskap og å finne sin egen greie. Molly og bestevenninnen Sofie bygger på trehytta og lager tegneserier hver dag. Men etter sommerferien har noe forandret seg. Alle jentene i klassen har begynt på fotball - og Sofie har blitt lagets stjerne. Mens Molly får ikke til å heade ballen engang. Molly vil droppe fotballen, men får ikke lov av foreldrene. Så dukker det opp noen jenter på skateboard, og Molly må ta noen vanskelige valg. Girlskate handler om vennskap, det å ville passe inn og hvor viktig det er å finne sin egen greie. Passer for 9-12 år.

Blyanthjerte av Elin Hansson

Den første store forelskelsen treffer Liv som en blyant i hjertet.

Liv er 12 år, men skulle ønske hun var en gammel dame. Ungdomsskolen frister ikke, aller helst vil hun sitte inne med farmor og spille kort eller tegne. Men farmor er her ikke lenger, og inn i Livs sommerferie suser Frans med skateboardet sitt og verdens grønneste øyne. Liv innser at hun må prøve å være litt mer på sin egen alder og bestemmer seg for å lære å skate.

Supertrikset av Johan Rundberg

Hjelp!! Movits står klar med skateboardet. Alle venter på at han skal gjenta trikset sitt, det fra filmen på YouTube som alle har sett. Supertrikset. Det er ikke lenge siden sjetteklassingene Movits og Ruben begynte å skate. Beata er dødsgod med brettet og Movits håper at hun vil legge merke til ham. Han hadde bare ikke tenkt å bli superkjendis i tillegg! For hva kommer til å skje når alle ser ham stupe i avgrunnen og skjønner at trikset bare var flaks?

Skitne triks av Andrew Fusek Peters

De fire ungdommene Ben, San, Charlie og Break har en hang til ekstreme sporter og ekstreme kriminalsaker. Alle fire er gode skatere, i tillegg har de sine spesialiteter. San er en fullbefaren hacker. Ben er en mester i parkour (en form for ekstrem turn). Charlie, jenta i gjengen, er klassisk turner. Og Break er kongen på skateboard. Sammen må de renvaske Charlies far, som er blitt beskyldt for å ha stjålet et Fabergé-egg. Den eneste måten å gjøre det på er å gå etter de virkelige skurkene. Fortellingen kombinerer klassisk krim med det nyeste innen actionsport. Krim for mellom-/ungdomstrinnet.

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙