Hva leter du etter?
Å vanne blomster om morgenen omslag

Bøker som kan ligne "Å vanne blomster om kvelden" av Valérie Perrin

Jeg skjønner godt anmelderen som ønsket å gi boka terningkast sju, hvis det hadde vært mulig. Noen bøker får deg til å snappe etter pusten, glemme tid og sted, og slik er denne. Her er en omtale av boka og tips til bøker som kanskje kan gi en lignende leseopplevelse. 

Å vanne blomster om kvelden av Valérie Perrin

En regntung søndag i januar leste jeg denne nydelige, hjerteskjærende, sorgtunge men også en livsbejaende historien om den stille Violette Toussant som jobber som vokter på en gravlund i en liten landsby i Bourgogne.

I hennes jobb treffer hun mange mennesker som har begravd og skal begrave sine kjære. Hun steller godt med både de pårørende og gravstedene, men det er få som vet at hun selv også bærer på en veldig tung sorg som hun nødig vil dele med noen.

Dette er rammefortellingen, og på finurlig vis ruller forfatteren Violettes liv ut for leseren. Hennes liv er ingen dans på roser for å holde oss til blomstermetaforer, og på mange vis er dette også en krimhistorie. Jeg kan ikke si mer om handlingen i boka, men at den vil treffe deg i hjerterota er ganske sikkert, og historien blir sittende lenge i deg, etter at du har lest den ferdig.

Å vanne blomster om kvelden av Valérie Perrin

Bøker som kan gi en lignende leseopplevelse

Står du i kø for å lese boka? Eller har du lest den og vil lese bøker som likner? Da bør du ta en titt på bøkene i karusellen under.


Skreddersydde lesetips

Er du på utkikk etter noe nytt, eller har du rett og slett gått deg vill i bokjungelen? Da kan vi kanskje hjelpe deg. Fyll inn dette skjemaet, så hjelper vi deg!

Her er noen eksempler på ønsker som lånere har sendt inn:

  • "Jeg elsket De urolige av Linn Ullmann. Har dere noe som ligner på den?"
  • "Jeg liker magisk-realistiske romaner, som f.eks. Vindens skygge av Carlos Ruiz Zafon. Skulle gjerne lest mer av det."
  • "Jeg sluker historiske romaner som Lucias siste reise av Vetle Lid Larssen. Mottar gjerne tips om lignende bøker!"
Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙