Hva leter du etter?

Forbigått: The Survivalist

Kritikerne sperret øynene opp for Stephen Fingletons dempete post-apokalyptiske science fiction i fjor, men publikum uteble. 

The Survivalist (DVD/BD)
Storbritannia 2015
Regi: Stephen Fingleton
Med: Mia Goth, Martin McCann, Andrew Simpson

The Survivalist hadde kinopremiere i blockbustermåneden juli i fjor og druknet i konkurransen med storfilmene. Her er en ny sjanse til å se filmen.

En grafisk kurve viser menneskehetens befolkningsvekt og oljeforbruk som stiger og synker i takt. Det er omtrent eneste bakgrunnsinformasjon vi får i åpningssekvensen. Effektivt nok. Som det fremgår av tittelen så handler det om å overleve. Ressursene er knappe og det samme er dialogen i «The Survivalist». Den navnløse hovedkarakteren bor isolert og selvforsynt ute i skogen. Hans tilværelse blir forstyrret av en mor og datter som kommer og ber om mat. Det blir middager med hagla i den ene hånden og gaffel i den andre. Stol ikke på noen.

Selv om «The Survivalist» er fattig på dialog og ikke minst effekter er den rik på stemning; en paranoid fremtidstilværelse med primale behov og lav tillit til andre mennesker. Filmatisk en slags anti-tese til for eksempel «Mad Max: Fury Road» sitt maksimalistiske post-apokalypse sirkus.

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙