Hva leter du etter?

Fortellinger og fakta om hunder og katter

Hunder og katter er de vanligste kjæledyrene i Norge. Her finner du et utvalg med faktabøker og fortellinger for barn, som kan gi et innblikk i dyrenes naturlige adferd. 

Visste du at katt og Visste du at hund, illustrert av Anna Fiske

To faktabøker hvor du kan lese forskjellige spennende og morsomme fakta om hunden eller om katten.
Visste du at hunden er vaksen når han er to år?
Visste du at katten søv det meste av livet sitt?

Hundeelskerens guide, av Honor Head

Dette er en faktabok for de som elsker hunder! Skal du få en ny valp, vil du lære hunden din nye triks, eller er du bare veldig opptatt av hunder? Da er dette boken for deg. Her finner du tips til hvordan man skal takle en ny valp og hvordan man skal forstå hundens språk.

Alt du trenger å vite om katter og kattunger, serien Gøy med fakta

Dette er en faktabok for de som elsker katter! Skal du få en ny kattunge eller vil du vite mer om hvorfor katten din gjør som den gjør? Da er dette boken for deg. Her får du informasjon om katter og hvordan man behandler katter og kattunger på best mulig måte.

Buster, av Lars Saabye Christensen

Når Bess og resten av familien legger seg om kvelden, våkner Buster til liv. Da har han huset for seg selv, og regjerer alene. Buster ser alt som rører seg, han hører alt som gir lyd fra seg, og han sniker seg ut i nattemørket. Alene. Når Buster er på nattlig tokt, kan hva som helst skje ... Dette en bildebok med fine illustrasjoner, som fungerer veldig fint som godnattfortelling.

Pusegutten og den lille gule, av Sissel Lie

Lisa og katten Pusegutten er bestevenner. Men en dag kommer en ny katt inn i huset. Hverken Pusegutten eller far liker det noe særlig, for den lille gule tror at fars seng er en do. Blir det den lille gule eller far som må flytte? Eller kanskje ingen av dem? Dette er en morsom fortelling hvor kattens ønsker og behov kommer frem. En del av Pusegutten serien.

Tiger og Flekk, av Liv Frodhe

Kattungen Tiger blir satt ut i skogen for å dø. Hunden Flekk redder ham, og sammen vandrer de gjennom skogen. De hjelper Kristian og Bestefar, de passer lille Sebastian hos paret i campingvogna. Og til sist redder de alle hestene. En spennede og rørende fortelling hvor vi får dyrenes perspektiv på menneskers handlinger.

Jeg savner pus, av Rebecca Elliott

Morten, Tommy sin pus, er DEN beste pusen NOENSINNE. Men Morten holder på å bli gammel, og Tommy kommer til å savne den pelskledte bestevennen sin noe helt forferdelig når han blir borte. Da møter Tommy en helt sprø katt som heter Alfred … En sjarmerende fortelling om aldrende katter, unge katter, vennskap, og det å komme gjennom sorg.

Politihunden Falk, av Tone Nørvåg

Ei lettlesen og spennande bok om politihunden Falk, som bur saman med politidama Hanne og familien hennar. Denne gongen skal dei på nattevakt. Falk gler seg! Men det første som skjer er at dei nesten køyrer på ein gut som er ute og syklar utan lykt. Det blir byrjinga på ei lang natt, der Falk må slåst med ein innbrotstjuv og hjelpe Hanne i jakta på ein rømling. Dette er den andre boka i serien om etterforskarparet Falk og Hanne.

Kasper og Pinneleken, av Margareta Nordqvist

Kasper er den store, flinke hunden til Pelle. Han elsker å løpe og hente pinner. Når barna går til stranda for å leke, hender noe som gjør at Kasper får bruk for kunstene sine på alvor.

Premievalp, av Eldrid Johannsen

Bjørnar skulle så gjerne hatt en premiehund! En som kunne gjøre morsomme kunster, og som kunne vinne premier. Så ser mamma en annonse i avisa. Et teater trenger en lydig hund til å være med i forestillingen sin. Kanskje det er noe for Hjalmar? Femte bok om Bjørnar.

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙