Hva leter du etter?

Gode bøker som også er tilgjengelig digitalt

I e-boktjenesten Allbok kan du låne norske e-bøker. Det er enkelt og helt gratis. Her er noen anbefalinger. 

Tvillingenes dagbok – Agota Kristof

En fantastisk bok som skildrer to tvillingers liv i en krigssituasjon. Vi får aldri vite hvilket land de bor i, og faktisk ikke engang deres navn. Tvillingene forteller selv om hva som skjer med dem og deres familie og naboer, men på en så distansert måte at det bare blir interessant, ikke grusomt. En av de mest fascinerende bøkene jeg har lest. Dette er første del i en trilogi.

Finnes som e-bok i Allbok.

Å bera nakne nyklar – Per Helge Genberg

Skisser av lykkelige og ulykkelige liv på norsk landsbygd i generasjoner. Hovedpersonen passer ikke inn når han vokser opp; siden han ikke er interessert i engelsk fotball er alt han driver med verdiløst. Vi får lese om nesten arvelig ulykkelige ekteskap. Så trist. Men på en bra måte. Og der er også gode stunder.
Språket er poetisk, men fortellende. Denne fanget meg virkelig.

Finnes som e-bok i Allbok.

Det andre namnet – Jon Fosse

Jon Fosse altså. Dette er en rar og irriterende og glimrende og fantastisk bok. Jeg hørte den som lydbok via appen eBokBib, og det anbefaler jeg virkelig. Anderz Eide leser på en måte som passer perfekt til boken, og dramatikeren Fosse kommer godt frem i lydbokformat. Jeg går ikke inn så mye på handlingen, men jeg kan jo si at den ikke ligner på noe annet jeg har lest (eller hørt).
Nominert til P2-lytternes romanpris.

Finnes som e-bok og e-lydbok i Allbok.

Hardanger – Marit Eikemo

Marit Eikemo er jo en stjerne, og med denne novellesamlingen bekrefter hun hvorfor. Alle novellene utspiller seg i Hardanger, og deler av persongalleriet møter vi igjen i flere av novellene, noen ganger med komisk resultat. For eksempel da man skjønner hvor forskjellig en situasjon kan tolkes fra ulike perspektiver.

Finnes som e-bok i Allbok.

Ingen tid å miste – Tore Renberg

En overraskende fin roman om å bli gammel. Jeg likte denne skikkelig godt, og Tore Renberg er flink og kjærlig når han tegner opp de to hovedpersonene; en aldrende mor og hennes middelaldrende datter. Der er noen veldig morsomme scener, for eksempel når Edel (moren) går på kinarestaurant for første gang i en alder av 87 år, og ellers en fin og ganske bevegende skildring av et mor/datterforhold. Jeg hørte den som lydbok, med Tore Renberg selv som innleser, og det var kjekt. Kjekt med Stavangerdialekt, og kjekt med det personlige aspektet som kommer når en forfatter leser sin egen tekst.

Finnes som e-bok og e-lydbok i Allbok.

Smilefjes. Tommel opp. Regnbue – Victoria Durnak

En absurd, søt og morsom fortelling om en ung dame som får et rart detektivoppdrag. NB, hun er ikke detektiv. Den er veldig lettlest uten å være simpel, og så pass fengende at jeg leste ut den på en kveld.

Finnes som e-bok i Allbok.

Følg med for flere boktips!

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙