Hva leter du etter?

Hekta på His Dark Materials?

Nå som His Dark Materials av Phillip Pullman er blitt til tv-serie, er det mange som leser bøkene for første gang. For de som sørger over at serien ikke har mer enn tre bøker, kan vi trøste med at det finnes mange spennende bøker med sterke kvinnelige hovedkarakterer, fokus på kampen mellom det gode og det onde og handling fra en magisk verden. Her er noen magiske, spennende og trollbindende readalikes du kan lese mens du venter på neste sesong av His Dark Materials tv-serien. 

Mirage av Somaiya Daoud

Amani lever på en planet okkupert av det krigslystne Vathek-folket sammen med familien sin. Her drømmer hun seg bort til tidligere tiders poesi, til den tiden da folket hennes var fritt. Men når hun blir kidnappet av Vathek-adelen forandrer alt seg. Det viser seg at hun er helt lik den forhatte Vathek-prinsessen, og hun blir satt til å være hennes stedfortreder på store arrangementer. Hvis noen forsøker å drepe prinsessen vil Amani bli drept i hennes sted.

Omtale utarbeidet av Sofie B. Andersen.

Jernprøven av Holly Black og Cassandra Clare

Callum er sønn av to magikere, men faren vil helst ikke at han skal begynne på magiskolen Magisteriumet. Faren mener at Magisteriumet er skyld i at «Fienden» kom til makten. Dessuten klandrer han dem for at Callums mor er død. Men den egentlige grunnen til at han ikke vil ha sønnen sin på Magisteriumet er en mørk hemmelighet. En hemmelighet som også Callums mor visste da hun ytret sine aller siste ord: Drep barnet!

Omtale utarbeidet av Sofie B. Andersen.

The Near Witch av V.E. Shcwab

Lexi har alltid hørt at myten om «The Near Witch» er falsk, og at fremmede aldri kommer til byen Near. Men når en fremmed kommer til byen, og barn begynner å forsvinne, blir alle Lexis antagelser utfordret. Denne historien er dels eventyr, dels romantisk historie. Den har en fantastisk skremmende stemning!

Forlagets omtale fritt oversatt av Sofie B. Andersen.

Kan bare lånes i e-bokappen Libby.

Shadow and Bone av Leigh Bardugo

Alina Starkov, er en foreldreløs tenåring som vokser opp i det russisk-inspirerte landet Ravka. Livet blir aldri det samme etter at hun redder sin beste venn ved hjelp av magiske krefter hun ikke visste at hun hadde. Det er onde makter på ferde som vil utnytte Alinas krefter. Denne eventyrlige fantasy-trilogien blir Netflix-serie.

Omtale utarbeidet av Ingunn Øvrebø.

Byttet av Amanda Hocking

Da Wendy var seks år prøvde moren å drepe henne, fordi hun trodde Wendy var et monster...

Wendy ble byttet ved fødselen. Når en ny gutt begynner i klassen hennes får hun vite om den magiske verdenen hun egentlig kommer fra. I denne verdenen er magi ekte og Wendy får lære mer om de magiske evnene sine. Men her finnes det også en gammel konflikt, mørke krefter, som Wendy står midt oppi.

Omtale utarbeidet av Sofie B. Andersen.

Maresi av Maria Turtschaninoff

Til Det røde klosteret på øya Menos kommer jenter og kvinner som har vært utsatt for forfølgelse og vold. 13 år gamle Maresi kom til klosteret for fire år siden, på flukt fra sult og fattigdom. Hun liker å lese og lære om nye ting, og oppholder seg mye i det store biblioteket i Kunnskapens hus. Men det fredelige livet på øya rystes da den unge jenta Jai ankommer, med klær stive av skitt, flokete hår og ryggen full av arr. Mennene som jager henne vil ikke gi seg før hun er funnet.

Omtalen utarbeidet av Biblioteksentralen.

Nimona av Noelle Stevenson

Din nye favorittheltinne er her! Erkenemesiser! Drager! Vitenskap! Symbolisme! Alt dette og mer venter i denne fantastiske og respektløse fortellingen fra Noelle Stevenson. Nimona er en ung kvinne som har en hang til å heie på de onde, og siden hun er hamskifter - og kan bli hva eller hvem som helst, hvorfor ikke hjelpe superskurken Ballister Bekhjerte med sine ondsinnete planer. Skurkene er som regel de kuleste i alle historier, så hvorfor ikke bare bli med å heie på dem du og?

Forlagets omtale.

Mistborn av Brandon Sanderson

Vin er «Tåkefødt», dette medfører noen helt spesielle evner til å drive magi ved å manipulere metall. Evner som kommer godt med i Vins harde hverdag. En dag blir hun vervet til Kelsiers tyveband. Kelsier er også «Tåkefødt». Han lærer henne å forstå evnene sine. Men banden har helt spesielle planer. Vil de klare å overvinne den onde diktatoren og redde sin egen verden?

Omtale utarbeidet av Sofie B. Andersen.

Black wings beating av Alex London

Menneskene i Uztar ser til skyene med håp og under. I deres verden er falktemmerne store helter. Brysen vil gjerne bli en falkentemmer, men det er tvillingsøsteren Kylee som har naturlige evner for sporten. Hun vil helst komme seg vekk fra den vesle landsbyen, men så bryter det ut krig og verken falktemmerne eller falkene er trygge.

Kan kun lånes i e-bokappen Libby.

Forlagets omtale fritt oversatt av Sofie B. Andersen.

Tess of the road av Rachel Hartman

I middelalderenverdenen Goredd skal kvinner være høflige, veloppdragnee og vakre, menn skal være deres beskyttere og drager kan være akkurat hvem de vil. Problemet er bare at Tess ikke er noen av delene. På grunn av et feiltrinn i fortiden har Tess to muligheter for hva hun skal gjøre i resten av sitt liv; bli nonne eller bli guvernante for tvillingsøsterens barn. Når hun roter til guvernantejobben bestemmer hun seg for å legge alt hun kjenner bak seg og finne sin egen vei.

Forlagets omtale fritt oversatt av Sofie B. Andersen.

Miss Peregrine og øyas hemmelighet av Ransom Riggs

En mystisk øy skjult i tåken. Et forlatt barnehjem i Wales invadert av krypende edderkopper og rotter. En låst koffert full av gamle fotografier. Og en veldig nysgjerrig tenåring med et digitalt kamera og all verdens tid. En forferdelig familietragedie tvinger 16 år gamle Jacob til å reise til en øy utenfor kysten av Wales. Mens han utforsker det forlatte barnehjemmet, skjønner han at barna som en gang bodde der, blant dem hans egen bestefar, var mer enn bare spesielle. De kan til og med ha vært farlige. Er de fortsatt i live?

Forlagets omtale.

Ingelund av Jessica Townsend

Det hviler en forbannelse over Morrigan Kråkh. Ikke nok med at hun får skylden for alt, så skal hun dø ved midnatt på den ellevte bursdagen sin. Men rett før klokken slår siste slag, reddes hun av Jupiter Nord. Med glefsende ulver av natt og tåke i hælene legger de ut på flukt og lander trygt i den skjulte byen Ingenlund. Her må Morrigan delta i en livsfarlig konkurranse, men har hun talentet det krever?

Omtalen er utarbeidet av Biblioteksentralen.

Landet under isen av Lars Mæhle

Fire sakna ungdommar. Tre stammar. Eit bortgløymt land under isen. Sju protokollar. Ein utvald. Ein forrædar. Den siste striden er her. No. Midt i blant oss. Leo Rubin er mot sin vilje utvald til å kjempe mot den vonde munken, og på vegen opplever han krig mellom stammane og sterke krefter han må stå imot. Her er to verder, Smalvik i vår verd, og under isen som er utanomverda. Kampen står mot dei tre store verdsreligionane.

Forlagets omtale.

Arcadia av Iain Pears

1960-tallets Oxford: femten år gamle Rosie går på leting etter en savnet katt i kjelleren til en professor. I stedet havner hun i en annen verden. Anterwold er et solfylt land av fortellere, profetier og ritualer. Men er denne verden ekte- og hva skjer hvis hun bestemmer seg for å bli der? I mellomtiden forsøker en opprørsk forsker å bevise at tiden ikke eksisterer - med potensielt katastrofale konsekvenser.

Forlagets omtale.

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙