Hva leter du etter?

Lars Helles krimtips

Her er Helles boktips fra bokpraten i april i år.

Her er listen over de bøkene Lars Helle anbefalte på bokprat:

Det klassiske mordmysterium:

 1. John Dickson Carr: «Sort messe»: tidenes mest overraskende slutt.

Sort messe av John Dickson Carr forside
 1. C.J. Sansom: «Monark». Historisk krim. Biblioteket skriver: Politimannen Robert Hansen blir overført fra København til Højer i Sør-Jylland, et bygdesamfunn som gjør ting på sin egen måte. Robert får store problemer når han faller for byens skjønnhet, som er gift med konemishandleren Jørgen. Han befinner seg plutselig i et drama som han ikke kan styre, på et sted hvor alle går med grønne gummistøvler og tar loven i egne hender.

 2. Bernhard Borge: «Skjult mønster»

Politiromanen:

Døden kjører buss av Sjowall Wahloo forside
    1. Sjöwall og Wahlöö: «Døden kjører buss». Alle romanene er gode!

    1. Jeffery Deaver: «Det knuste vinduet». Biblioteket skriver: Da Lincoln Rhymes fetter blir arrestert for mord går Rhyme med på å se på saka, selv om bevisene mot fetteren er klare. Det viser seg at fetteren ikke er den eneste som er blitt uskyldig anklaget og dømt, på grunn av at den virkelige morderen har fått det til å se ut som om andre enn han selv har begått drapene. Dette er den åttende romanen om Lincoln Rhyme.

    1. Jo Nesbø: «Rødstrupe». Den beste av Nesbø!

Den hardkokte

 1. Harlan Coben: «I den skogen». Biblioteket skriver: Paul Copelands søster forsvant da han var ung. Hun var en av fire ungdommer som forsvant fra en sommerleir. To av dem ble funnet drept, men søsteren ble aldri funnet. 20 år senere blir den tredje ungdommen funnet død på Manhattan. Paul får nytt håp om at søsteren han trodde var død kanskje fortsatt er i live. Han gjør flere grusomme oppdagelser før han gjennomskuer hemmelighetene som omgir ham.

 1. Raymond Chandler: «Den store søvnen».

 2. Gunnar Staalesen: «Falne engler». Den beste av Staalesens bøker!

Bilder øverst er tatt av Elisabeth Tønnessen og figurerte først i Magasinet Univers.

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙