Hva leter du etter?

Les en bok fra året du ble født

Hva slags bøker ble utgitt det året du ble født? Har du lest en bok fra det året? 

21. januar 1976 kom jeg, Karen Haugsgjerd Reme-Stigel til verden i Århus i Danmark, med rompa først! Dette var året da Odvar Norli ble statsminister i Norge, OL ble arrangert i Innsbruck, Jimmy Carter ble valgt som president i USA, Argentinas president Isabel Peron ble avsatt ved militærkupp og Kinas diktator, Mao Zedong, døde. I dette året døde også litterære storheter som Agatha Christie, Evert Taube, Tove Ditlevsen og Jens Bjørneboe.

Men hva slags litteratur ble utgitt i 1976? Det finnes flere måter å få et slags overblikk over det på. På Wikipedia finner jeg oversikt over litteraturåret 1976 både på norsk og engelsk.

Hva slags bøker kan jeg finne på Sølvberget fra 1976 eller andre årstall?

  • Gå inn på Min side på sølvberget.no
  • Trykk på Vis filter/sortering
  • Fra år, skriv inn årstallet du er født, Til år, skriv inn årstallet. På alle formater/medier, velger du bøker. Og vips! Du har en liste! Vær obs på at det er feilmarginer her, fordi det kan hende du for eksempel får opp bøker som ble utgitt på norsk det året. Jeg anbefaler å kjøre et Google-søk på tittelen for sikkerhets skyld eller SPØR EN BIBLIOTEKAR!

Eller søk i bokhylla.no!

Gå inn på bokhylla.no I søkefilteret velger du 1. januar det året du ble født og til 31. desember det året du ble født. Under type velger du den sjangeren du vil lese.

Bøker som jeg har lyst til å lese fra 1976

Hva fanger natten av Gunvor Hofmo (kan leses på nett)
Historien om Gly av Lars Saabye Christensen
Det angår også deg av Arnold Jacoby
Pavane av Ketil Bjørnstad

5 anbefalinger fra bibliotekarene

Hva finner du fra det året du ble født?

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙