Hva leter du etter?
Coverbilde til tv-serien The wheel of time

Mens du venter på The Wheel of Time

Fantasy-serier for deg som venter på The Wheel of Time.

The Black Iron Legacyav Gareth Ryder-Hanrahan

I en verden hvor legemliggjorte guder bekriger hinanden og lægger nationer øde, forsøger tre tyve bare at overleve efter at være blevet forrådt af deres laugs mester. Selvfølgelig er det ikke helt så nemt som det lyder, specielt ikke når kræfter som ønsker at få fodfæste i den eneste tilbageværende neutrale bystat pludseligt får dem i søgelyset.
Tales of the Ketty Jay av Chris Wooding

Det skulle være et nemt kup, men da luftskibet de forsøger at stjæle fra eksploderer og det viser sig at passagererne ikke var hvem som helst, må kaptajn Frej og hans noget lurvede mandskab forsøge at finde ud af hvem der virkelig står bag. Helst før de bliver fanget og henrettet. Hvis du også savner Firefly, så er bøgerne om Ketty Jay og hendes mandskab værd at få med sig.Powder Mage av Brian McClellan

Hvad hvis det viser sig at kongens påstand om at være udvalgt af gud selv viser sig at være sand? Og hvad hvis man først finder ud af det umiddelbart efter at have begået oprør og slået ham ihjel? Ikke bare har man et land i kaos at rydde op i, men pludselig også en flok vrede guder at håndtere. Heldigvis har verden udviklet sig en hel del siden de sidst befandt sig i den, så måske har man stadig en chance?


Raven’s Mark av Ed McDonald

En post-apokalyptisk verden, ødelagt af et dommedagsvåben som var republikkens sidste desperate træk mod en overlegen fjende. Truslen om atter at bruge våbnet er det eneste som holder imperiet tilbage, men da en affælddig agent ved fronten opdager at det ikke længere fungerer, og at fjenden måske allerede er klar over det, begynder en kamp mod tiden for at afsløre forrædere og finde en udvej før imperiets hære igen står ved porten.


The Broken Empire av Mark Lawrence

Jorg Ancrath er ikke en hyggelig person. Faktisk er han et ganske ubehageligt bekendtskab, men hans kamp for at tilrane sig magten i en verden i ruiner er lige så fængende og fascinerende som den er blodig og intrigant. Et klasseeksempel i at præsentere en protagonist, som i enhver anden fortælling ville være en frygtelig skurk.

Black Company av Glen Cook

Lejesoldaterne i Black Company stiller ikke så mange spørgsmål så længe de bliver betalt, men da det mod enden af en årelang krig bliver klart for dem at de er på den forkerte side af konflikten begynder deres problemer for alvor. En rå og brutal serie hvor ingen er i sikkerhed, lang tid før den slags blev populært i genren.

Black Company av Glen Cook


Perdido Street Station av China Miéville

Da videnskabsmanden Isaac får en vanskelig opgave af en mystisk gæst er det kun begyndelsen på hans genvordigheder, og det står snart klart at der er meget mere under overfladen i den mægtige by New Crobuzon end der synes. Kaktusfolk, interdimensionale poetiske edderkopper, og dampdreven kunstig intelligens er kun nogle af de mange ingredienser i denne fortælling fra en af mest interessante fantasy-forfattere i nyere tid.


Malazan Book of the Fallen av Steven Erikson

Med en plotlinie der løber over 300.000 år, en hel verden og lidt til som scene og et persongalleri uden lige giver Malazan-serien episk fantasy en helt ny skala. Det bliver ikke meget større eller dybere end dette, og bare at forsøge at give et kort sammendrag er dømt til at mislykkes. Selvom det er noget af en mundful at begive sig i kast med denne serie, er det det hele værd.

Malazan Book of the Fallen av Steven Erikson


Deepgate Codex av Alan Campbell

I en by hængende fra kæder over en dyb afgrund bliver en engel, hans vogter, og en seriemorder tvunget til at samarbejde når en forræder bringer fjenden til portene. Men hvad er der egentlig på bunden af afgrunden og hvad betyder det for verdens fremtid? En anderledes og tiltagende surrealistisk serie.

Deepgate Codex av Alan Campbell.jpe


War of the Rose Thorne av Peter McLean

Hjemvendt fra årevis i krig står feltpræsten Tomas Piety overfor et problem: hans forbrydersyndikat er opløst, hans gamle jagtmarker er overtaget af fremmede, og hans hjemby er i kaos. Oven i købet bliver han nu også viklet ind i politiske magtspil på langt højere plan, og alting ser lige pludselig ud til at være meget mere kompliceret end ved fronten.Chronicle of the Unhewn Throne av Brian Staveley

Kejseren er blevet myrdet, hans arvinge spredt for alle vinde, og imperiet er på randen af kaos. Samtidig truer en oldgammel ondskab med at vågne til live og genoptage deres udslettelse af menneskeheden, og ingen vil komme helskindet igennem deres prøvelser før serien er ovre.


Manifest Delusions av Michael R. Fletcher

Tro er virkelighed, vanvid er et våben, og defor må den unge Morgen blive en gud. En gud som kan underlægge sig verden, og som kan kontrolleres af kirken. Men den bedste sværdfægter i verden, en kleptoman med blod på hænderne, og den sidste tilbegeværende tilregnelige person har andre planer for ham.

The mirror's truth av Michael R. Fletcher forside


World of the Five Gods av Lois McMaster Bujold

En række af separate fortællinger bundet sammen af verdenens mytologi og historie, World of the Five Gods er noget af det fineste fantasy man kan finde. Fra intriger blandt adel og hof, til oldgamle primitive forbandelser, og et dybt persongalleri, dette er noget man bør læse.Sandman Slim av Richard Kadrey

Da James Stark undslipper Helvede efter 11 år og vender tilbage til Los Angeles, har han et klart mål: hævn over dem der forrådte ham, slog hans kæreste ihjel og sendte ham dertil. Vold, eksplosioner og platte one-liners følger i rigelige mængder i denne urban pulp fantasy noir.


Skreddersydde lesetips

Er du på utkikk etter noe nytt, eller har du rett og slett gått deg vill i bokjungelen? Da kan vi kanskje hjelpe deg. Fyll ut skjemaet nedenfor så godt det lar seg gjøre, da blir det enklere for oss.


Her er noen eksempler på ønsker:

- "Jeg elsket De urolige av Linn Ullmann. Har dere noe som ligner på den?"

- "Jeg liker magisk realistiske romaner, som f.eks. Vindens skygge av Carlos Ruiz Zafon. Skulle gjerne lest mer av det."

- "Jeg sluker historiske romaner som Lucias siste reise av Vetle Lid Larssen. Mottar gjerne tips om lignende bøker!"


Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙