Hva leter du etter?

Podcast: Litteraturkveld med Carl Frode Tiller

Carl Frode Tiller har høstet strålende anmeldelser for sin siste roman Begynnelser. Hør opptak fra samtalen han hadde med Finn Skårderud hos oss i november.

"Det er vel få, om det finnes noen, norske samtidsforfattere som på samme måte er i stand til å skildre all den sårheten, svakheten og forakten mot seg selv og andre - som kan ligge like under overflaten i mange mellommenneskelige relasjoner.", skrev VGs Sindre Hovdenakk om Begynnelser.

"Tiller supplerer psykologisk dybdeboring med en evne til å beskrive den sosiale dynamikken mellom folk med til dels svært ulik virkelighetsoppfatning.", skrev DNs Susanne Hedemann Hiorth. Begynnelser er en av bokhøstens mest bejublede norske utgivelser. Den handler om miljøverneren Terje, som tar livet sitt i begynnelsen av boken. Historien hans rulles opp baklengs, fra slutten av livet til barndommen. Hvorfor ble livet som det ble?

Carl Frode Tiller har siden debuten med Skråninga (2001) markert seg som en skarp skildrer av menneskets sinn, og av hvordan vi forholder oss til andre. Han mottok Tarjei Vesaas' debutantpris for Skråninga, som han også ble nominert til Brageprisen for. Han fikk Bragprisen og Kritikerprisen for Innsirkling (2007), som ble etterfulgt av Innsirkling 2 og 3.

Her kan du høre samtalen mellom Skårderud og Tiller i opptak. Arrangementet var et samarbeid mellom Sølvberget og Schizofrenidagene. Du kan også høre debatten om selvskading fra konferansen:


Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙