Hva leter du etter?
Fra omslaget til Når landet mørknar av Tore Kvæven

Prisvinnende litteratur

Hvert år deles det ut internasjonale, nasjonale og lokale litteraturpriser. Nobelprisen i litteratur, er nok den største internasjonale prisen, og du kjenner kanskje til Nordisk råds litteraturpris? Og kanskje Brageprisen? Men har du lest en prisvinnende bok noen gang? Helt sikkert flere enn du tror! Og hvis ikke, her er noen anbefalinger fra oss på Sølvberget.

Bare i Norge deles det ut over 50 forskjellige litteraturpriser i året. Forlagene har ofte egne, det finnes priser for skjønnlitteratur, sakprosa, krim, barne- og ungdomslitteratur, priser fra bokhandlere og ikke minst priser basert på det lesere og publikum har stemt frem.

Viktige priser i Norge: Brageprisen, Kritikerprisen, Tarjei Vesaas debutantpris, P2-lytternes romanpris og Bokhandlerprisen.
Viktige nordiske og internasjonale priser: Nordisk råds litteraturpris, Nobelprisen i litteratur, Bookerprisen, Pulitzerprisen og International Dublin Literary Award.

Les en prisvinner i sommer!

I sommer inviterer Sølvberget til en leseutfordring der en av utfordringene er å lese en prisvinner. Her er noen anbefalinger fra Tomas Gustafsson, Linn Tønnessen, Siri Odfjell Risdal og Stine Honoré.

Tomas Gustafsson, @booktomas (instagram)

Siri Odfjell Risdal, Kapittelsjef

Stine Honoré, leder for Kiellandsenteret

Linn Tønnessen, litteraturformidler og bokpratdronning

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙