Hva leter du etter?

Psykologisk krim

Liker du bøker som ikke slipper taket i deg før lenge etter at siste side er lest? Disse kriminalromanene er kyniske og nervepirrende og ikke noe for sarte sjeler, men kanskje de er midt i blinken for deg?

Parfymen av Patrick Süskind

Parfymen av Patrick Süskind handler om Jean-Baptiste Grenouille som ble født i sin mors fiskebod i Paris. På den tiden var ikke rensligheten slik den er i dag og luktene var gjennomtrengende. Etterhvert som Jean-Baptiste vokser opp, blir han klar over at han ikke har noen kroppslukt og dessuten verdens beste luktesans. Han blir en genial parfymemaker og er stadig på jakt etter den perfekte duft, noe han finner hos kvinner. Jakten på den perfekte duften gjør ham etterhvert til morder. Boka er kategorisert som skjønnlitteratur, men kunne like gjerne stått blant krimmen. Den ble filmet i 2006

Lån boka/filmen

Den Røde drage, Nattsvermeren og Hannibal av Thomas Harris

Dr. Hannibal "The Cannibal" Lecter er en massemorder, ekspert på å manipulere menneskene rundt seg. Andre mordere, samt FBI blir offer for hans sinnsyke spill, de vet aldri hvor de har ham. I Nattsvermeren er det FBI-læringen Clarice Starling som kontakter Lecter for å få hjelp til å fange Buffalo Bill som dreper kivnner og flår dem for å sy seg en kvinnedrakt.

Hannibal er den siste i trilogien. 1 år er gått og Hannibal befinner seg i Firenze, han har gjennomgått plastikkirurgi, skiftet navn og fått seg jobb som museumskurator

I de senere år er det utgitt et fjerde bind i serien, Hannibal - ondskapen våkner. De som vil lese om hvordan Hannibal ble som han ble og hvor han kom fra, bør begynne her. Bøkene om Hannibal the Cannibal er også filmatisert.

Lån bøkene/filmene

En mester

Purpurelvene av Jean Christophe Grange er den første boka av denne forfatteren som ble utgitt på norsk. Grange er virkelig en mester i sin sjanger og man kjenner det i hele kroppen hvordan uhyggen sprer seg. Purpurelvene ble raskt en bestselger i Frankrike og han har flere bøker som alle er veldig bra. Alle med den samme krypende uhygge. Selvsagt er flere av disse også festet på lerretet.

Reserver bøkene/filmene

En norsk nykommer i sjangeren

En kvinne blir kastet ut fra en av høyblokkene i Haugesund og en journalist i Haugesunds avis har dagen før fått en e-post som varslet mordet. Han antok det var en spøk, men da det kommer en ny e-post med et nytt varsel, må han ta det alvorlig og kontakter politiet. Haugesund har en grusom morder i befolkningen og frykten sprer seg. Haugesundsforfatteren Geir Tangen kom med boka Maestro inn i norsk kriminallittetur med et brak i 2016. En ny bok, Hjerteknuser er allerede på beddingen, så det er bare å glede seg.

Reserver bøkene.

Geir Tangens krimblogg anbefales også

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙