Hva leter du etter?

Psykologisk krim

Liker du krim som gir frysninger og holder deg på pinebenken til siste side er lest? Da har vi boktipsene for deg!

Etter Ruth av Nicola Rayner

Hun var perfekt, hun var hans, så var hun borte - Løst omslag . - Alice er gift med tidligere parlamentsmedlem og tv-personlighet George Bell. En karismatisk og selvsikker herre med dametekke, en pikenes Jens. Han var i grunnen kjent som det allerede i studietiden, men dette er noe han helst ikke vil diskutere med Alice. Dette siste skaper grobunn for mistenksomhet. Nå som hun er gravid blir hun i større grad interessert i å finne ut av om han virkelig er den mannen hun en gang giftet seg med. Interessene går over i besettelse når Alice en dag tilfeldigvis ser Ruth på toget. Den rødhårete skjønnheten fra deres felles studentmiljø, som ble borte på underlig vis. Kan George ha noe å gjøre med denne forsvinningen? Etter Ruth er journalist og forfatter Nicola Rayners debutroman.

Den tause pasienten av Alex Michaelides

I Den tause pasienten møter vi Alicia Berenson som skriver dagbok for å utløp for følelsene sine – men mest for å berolige Gabriel, bevise for ektemannen at hun har det bra. Det siste hun vil, er å være til besvær for Gabriel eller gjøre ham ulykkelig på noe vis. Inntil hun en kveld skyter ham fem ganger i ansiktet og aldri mer sier et ord.

Seks år etter tragedien dukker det opp en ledig stilling på institusjonen The Grove der Alicia er innlagt. Psykoterapeuten Theo Faber er overbevist om at han kan få Alicia til å snakke, noe ingen andre har klart. Mens vi følger Theo Fabers jakt på Alicias minner, får vi innblikk i Alicias dagboknotater.

Krypdyrmemoarer av Silje O. Ulstein

Det er få dager før første skoledag etter sommerferien. Elleve år gamle Iben forsvinner sporløst fra sin mor Mariam under en handletur. Mariams umiddelbare reaksjon er flukt. Hun setter seg i bilen og kjører. Langt.
Et kollektiv får en tigerpyton som kjæledyr. Da Liv møter slangen Nero for første gang, overveldes hun. Hun trodde ikke det var mulig for henne å føle slik for et annet levende vesen.
Med dyp innsikt i menneskesinnet er Krypdyrmemoarer en oppslukende, mørk og intens psykologisk thriller om ensomhet, sorg, skam og seksuell perversjon. Det er en roman om indre identitetskamp og driften mot å forsvinne og bli en annen, men dypest sett er det en roman om å lære seg å elske.

Terapeuten av Helene Flood

Den unge psykologen Sara driver privatpraksis for ungdom fra et kontor over garasjen i den store, arvede villaen hun er i gang med å pusse opp sammen med sin ambisiøse og overarbeidede arkitektmann, Sigurd. Men det går trått med både jobb og oppussing, og en dag legger Sigurd igjen en underlig beskjed på svareren til Sara for så å bli borte. Det gamle, halvferdige huset føles langt fra trygt. Gjenstander blir borte og dukker opp igjen, og er det fottrinn Sara hører på loftet om natten?

Ryktet går av Lesley Kara

Ti år gamle Sally MacGowan drepte lille Robbie Harris med 47 knivstikk. Etter å ha sonet en lang fengselsstraff ble hun løslatt. Ingen vet hvordan hun ser ut som voksen kvinne, og nå vil ryktene ha det til at den hensynsløse mordersken har slått seg ned i den lille byen Finstead-on-Sea, under nytt navn. Det er denne nyheten alenemoren Joanna får høre når hun er og henter barn på skolen, og som hun ikke mente å si videre. Nå har ballen begynt å rulle, og ryktet løper fort. Klarer Joanna å løpe fortere for å redde sine nærmeste?

Maestro av Geir Tangen

En kvinne blir kastet ut av en blokk i Haugesund. Drapet er varslet. Dagen før har journalist Viljar Ravn Gudmundsson i Haugesunds Avis mottatt en epost, men han tok den ikke alvorlig. Så mottar han en ny epost. Politietterforsker Lotte Skeisvoll får i oppgave å stanse drapsmannen før han oppfyller sine egne profetier. Geir Tangen er mannen bak en av Norges mest leste krimblogger.

Elskede barn Romy Hausmann

En hytte uten vinduer i skogen: Lena og hennes to barn lever innestengt i hytta under strenge regler og blir forsørget av en mann som jenta kaller far. Et fluktforsøk ender i en bilulykke, og mor og datter blir lagt inn på sykehus der jenta forteller om fangenskapet. Samtidig vil faren ha tilbake det som tilhører ham. Men er det hele virkelig, eller er det bare oppspinn? "Elskede barn" er en psykologisk thriller der bakteppet er en syk oppfatning av hva en familie er, en mors kjærlighet og fantasiens makt. Boka er forfatterens internasjonale gjennombrudd. Romy Hausmann (f. 1981) har tidligere jobbet som redaksjonsleder i en tysk tv-produksjon. "Elskede barn" vant i 2019 Crime Cologne Award.

Ung kvinne forsvunnet av Claire Douglas

For tjue år siden forsvant 21 år gamle Sophie Collier, og bare skoene hennes ble funnet på den gamle piren. Venninnen Francesca kom seg aldri over tapet. Hun bor nå i London, men når restene av et mennesker blir funnet i landsbyen, reiser hun tilbake for å hjelpe til. Der blir hun konfrontert med hendelser fra fortiden. Noen vet mer enn det de forteller.

Nøkkelen i låsen av Ruth Ware

Rowan Caube var egentlig ute etter noe helt annet, men når hun ser annonsen for en jobb som barnevakt på heltid med en svært generøs lønn føles det som en gyllen mulighet. Når hun ankommer Heatherbrae House blir hun sjarmert i senk av det moderne huset, de vakre omgivelsene og den perfekte familien. Men drømmen viser seg snart å bli til et mareritt som ender med et barns død og Rowan bak lås og slå. Fra fengselet prøver hun å forklare advokaten sin hva som ledet til den tragiske hendelsen. Det var ikke bare det defekte høyteknologiske huset, barna som var langt fra så veloppdragne som det virket som, eller det faktum at hun ble forlatt i ukevis av gangen. Hun løy for å få jobben og har ikke alltid oppført seg på sitt beste, men sier hun er ikke skyldig.

En fremmed i huset av Shari Lapena

Du venter på at din kjære ektemann skal komme hjem fra jobb. Du lager middag og ser frem til å høre om hvordan dagen hans har vært. Det er det siste du husker. Du våkner opp på sykehus uten å vite hvordan du havnet der. Men så forteller de deg at du har vært i en ulykke. Du mistet kontrollen over bilen mens du kjørte i en farlig del av byen. Politiet mistenker at du drev med noe kriminelt. Ektemannen din nekter å tro det. Men bestevennen din er i tvil. Og du vet ikke selv hva du skal tro.

Jeg vet hvem du er av Yrsa Sigurdardóttir

Tre unge mennesker pusser opp et hus i det gamle fiskeværet Hesteyri i Jökulsfjörður på nordvestkysten av Island. Vinteren er i anmarsj og de begynner å ane at de ikke er alene i det forlatte været. Samtidig blir en ung lege Ísafjörður dratt inn i etterforskningen av et selvmord. Avdøde er en eldre kvinne som ser ut til å ha vært besatt av legens sønn, som ble borte tre år tidligere – og fremdeles er forsvunnet.

Du av Caroline Kepnes

Joe Goldberg jobber i en bokhandel. En dag får han besøk av en sexy, lovende forfatter, og googler navnet på kredittkortet hennes. Det finnes bare en Guinevere Beck i New York, og hun har åpne profiler på Facebook og Twitter. Snart vet han nok om henne til å arrangere et tilfeldig møte. Han blir stadig mer besatt av henne, og forvandler seg sakte men sikkert til Becks drømmemann. Når konkurrenter melder seg på banen, skyr han ingen midler, heller ikke drap.

Jeg vet hvor du er av Claire Kendal

Der hvor Clarissa er, der er også Rafe. Der hun bor, på jobben, i parken. Han fyller telefonsvareren hennes med beskjeder og overøser henne med gaver. Alt gjør han fordi han elsker henne, og han vil aldri la henne slippe unna. Claire Kendal debuterte med denne psykologiske thrilleren, som er solgt til en rekke land.

La meg være av Clare Mackintosh

For et år siden valgte Caroline Johnson å ta sitt eget liv, på nøyaktig samme måte som ektemannen bare noen måneder tidligere. Datteren Anna er fast bestemt på å finne ut hva som egentlig har skjedd. Hun begynner å grave i foreldrenes fortid, og snart har hun satt i gang en farlig prosess som ingen kan stanse.

Kjære søster av Rosamund Lupton

Når Beatrice får en telefon om at søsteren Tess er forsvunnet, tar hun første fly hjem for å være med å lete. Hun kjemper en desperat kamp for å finne henne, og skjønner etter hvert at hun ikke kjente sin egen søster så godt som hun trodde.

Glasshjerte av Torkil Damhaug

Robin og Mikkel er brødre. Robin blir vitne til det grusomme som skjer med kusinen deres, Amina. Han kan ikke hjelpe henne, og heller ikke hente hjelp. Robin er ute av stand til å uttrykke hva han har sett. Mens Mikkel vet noe han ikke vil fortelle. Ikke til noen. Glasshjerte er en fortelling om å kjenne igjen ondskapen når du møter den. Og om å streve med å forstå hvem du selv er. Men den handler også om hvor langt et menneske våger å gå for å holde fast ved kjærligheten.

Syndsforlatelse av Yrsa Sigurdardóttir

En tenåringsjente blir funnet brutalt myrdet, kroppen hennes er merket med et 2-tall. Videoklipp der hun ber om tilgivelse er sendt til vennene hennes på sosiale medier. Rett etter skjer det samme med en tenåringsgutt. Også han blir funnet drept, og liket hans er merket med et 3-tall. Finnes det et offer nummer 1? Og vil det følge flere? Huldar og barnepsykologen Freyja blir satt på saken, og mistenker raskt at mordene er relatert til mobbing.

Vuggesang av Leïla Slimani

Juristen Myriam og musikkprodusenten Paul vil være det perfekte paret. De vil ha kontroll over karrieren, invitere venner på mat- og vinkvelder, gi barna en god oppvekst. Da den Mary Poppins-aktige barnepiken Louise kommer inn i familien, synes alt å falle på plass. Leïla Slimanis sjokkerende bok Vuggesang er spennende som en thriller. Men det er også en original roman om klasse, rase, morskap - og om det destruktive i måten vi organiserer våre moderne liv på.

vugge-sang av Leila Slimani forside

Eugen Kallmanns øyne av Håkan Nesser

Leon mistet sin kone og datter i en båtulykke da de var på ferie utenfor østkysten av Afrika. Nå prøver han å starte på nytt i en liten by der han har fått på jobb som lektor på en videregående skole. Hans forgjenger lektor Kallmann led en mistenkelig død. Det er en tid preget av fremmedfrykt og fiendtlighet. I Kallmanns skuff finner han lektorens etterlatte dagbøker, og blir sikker på at dødsfallet ikke skyldtes en ulykke.

Utenfor er hundene av Gunnar Staalesen

For noen år siden ble Varg Veum feilaktig siktet i en overgrepssak. En mørk vinterkveld blir han nesten påkjørt og drept. Dette får han til å tenke på to dødsannonser han har lest de siste månedene. To av mennene som har sonet en dom i samme overgrepssak har omkommet i ulykker. Veum får mistanke om at det kan ligge noe mer alvorlig bak ulykkene, og med frykt for sitt eget liv som drivkraft, begynner han å nøste opp skjebnene til gjerningsmenn og ofre i den gamle saken.

Hypnotisøren av Lars Kepler

Med kort tids mellomrom blir en far, hans kone og datter funnet brutalt myrdet på to ulike åsteder. Sønnen er så vidt i live. Da politimannen Jonna Linna innser at det finnes enda et gjenlevende familiemedlem, en søster, forstår han viktigheten av å finne henne før morderen gjør det. For å kunne avhøre sønnen tar Joona Linna kontakt med legen Erik Maria Bark. Han overtales til å hypnotisere gutten. Dermed bryter Bark et gammelt løfte om aldri mer å praktisere hypnose, og en skremmende kjede av hendelser settes i gang.

Før jeg sovner av S.J. Watson

Christine ble funnet naken og forslått på motorveien, uten å vite hva som hadde skjedd. Etter flere år med terapi har hukommelsen ikke kommet tilbake, men hennes nye terapeut velger en ny strategi: Han får henne til å begynne å ta notater og skrive ned de fragmenter hun husker. Selv om hun hver natt glemmer hvem hun er, kan hun ved hjelp av notatboken litt etter litt føye nye brikker til puslespillet. Det blir en skremmende avdekking av fortiden, for hvem kan hun egentlig stole på?

(Fra forlagets omtaler)

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙