Hva leter du etter?
Fordelene med å være veggpryd

En moderne ungdomsklassiker

Stephen Chbosky nydelige ungdomsroman har endelig kommet på norsk. 

The perks of being a wallflower av Stephen Chbosky ble utgitt i første gang i 1999, men først i år kom den norske oversettelsen på Pantagruel forlag.

Boka fikk mye oppmerksomhet etter at den ble filmatisert (med blant andre Emma Watson i en av rollene) i 2012. Den har vært en favoritt blant mange av oss på Sølvberget lenge, og med den norske oversettelsen håper vi boka når mange nye lesere.

Moderne klassiker

Boka er etter hvert blitt en moderne ungdomsklassiker om den berusende og til tider stormfulle tiden som ung voksen.

Dette er Charlies historie. Charlie skriver brev. Brev fylt av følelser, noen ganger morsomme, andre ganger triste, men alltid med en enestående tilstedeværelse. Charlie er femten år gammel, en outsider og uten nære venner. Å begynne på high school er en milepæl i hans liv, og ikke noe han har direkte gledet seg til.

Inn i varmen

Når Charlie møter stesøsknene Samantha og Patrick, som tar ham under sine vinger og lar han komme inn i varmen i gjengen deres, forandrer alt seg. Det går opp for ham at verden utenfor er en verden full av uventede veier og intense overraskelser.


"I really think that everyone should have watercolors, magnetic poetry and a harmonica"
- Charlie

Reflektert

Dette er en reflektert roman om oppvekst, familieforhold og sterke vennskap - en herlig reise gjennom de bittersøte årene som tenåring, på godt og vondt. The perks of being a wallflower har oppnådd kultstatus og lå lenge øverst på salgslistene i USA. Salget har rundet to millioner eksemplarer.

Det er for så vidt en ungdomsroman, men den passer også utmerket godt for voksne lesere.

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙