Hva leter du etter?

Tegneserier for tweens

Tegneserietips til de som har vokst fra Donald, men ikke er helt klar for Ungdomsskolen enda. 

Tegneserier for barn har lenge vært en mangelvare! Anna Fiske og Bjørn Ousland er eksempler på illustratører som lager serier for mindre barn, og debutantene Anja Dahle Øverbye og Anders Kvammen har nylig gitt ut hver sin tegneserie for tenåringer. Når det gjelder romaner i ruter for eldre ungdom er utvalget større, og her har en rekke norske serieskapere bidratt med kvalitet de siste årene. Men hva med de leserne som er midt i mellom? 10-13-åringene som ikke er små lengre men heller ikke ungdommer - såkalte tweens? Ironisk nok er det gjerne de som leser mest tegneserier, og her er derfor Barnebiblås tips til noen populære serier for tweens:

Oversatte serier

Amuletten av Kazu Kibuishi Oversatt av Olav Bjørge

Emily og lillebroren Navin flytter inn i oldefarens hus etter at faren dør i en dramatisk bilulykke, og en dag forsvinner moren. Ved en tilfeldighet oppdager de inngangen til Alledia, en magisk verden som er truet av onde krefter. Det blir starten på en farefull og dramatisk reise for å finne moren og redde Alledia!

Barnevaktklubben av Raina Telgemeier Oversatt av Simon Stranger

Kristy, Mary Anne, Claudia og Stacey er bestevenner og får en genial ide - de starter en Barnevaktklubb! Her må de håndtere grinete unger, sinte naboer, mystiske hemmeligheter, nye familiemedlemmer og umoderne klær. Dermed ligger alt til rette for mye humor, drama, forviklinger og forelskelse. Basert på den populære romanserien av Ann M. Martin.

Norske superhelter

7 av Kristian Landmark, Ole Bernt Tellefsen og Kenneth Iversen

En vanlig skoledag oppdager 12 år gamle Oscar plutselig at han har en helt spesiell superhelt-kraft, og like etter blir han kidnappet av en mystisk bil som forsvinner i havet. I seks andre land opplever seks andre 12-åringer det samme. Det viser seg at de er de 7 utvalgte, og nå er det deres oppgave å kjempe for rettferdighet!

Urban legend av Josef Yohannes

Malcolm Tzegai Madiba er tilsynelatende en vanlig ungdomsskolelærer, men i det skjulte opereren han som den gule superhelten The Urban Legend. Han bruker kampsport til å bekjempe byens kriminalitet og korrupsjon, og sloss for frihet og rettferdighet.

Hybrider

Edward Rubikons mysterier av Aleksander Kirkwood Brown og Andreas Iversen

Edward Rubikon og bestevennen Kasper bor i Grimsrud. Det ser ut som en helt vanlig småby, men det skjer mystiske og uforklarlige ting der hele tiden. Edward og Kasper har derfor gjort det til sin oppgave å løse mysterier og bekjempe mørkets makter! En serie i grenselandet mellom tegneserie og bildebok, humor og spenning.

Apefjes av Tor Erling Naas og Sigbjørn Lilleeng

Hvorfor er 13 år gamle Martin og moren hans stadig på flyttefot? Og hvem er den mystiske taggeren som opererer om natten og kaller seg Apefjes? En spennende historie om å bli innhentet av en farlig fortid, og forsøke å finne seg selv. En innovativ trilogi som formidles delvis i tekst og delvis i bilder.

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙