Hva leter du etter?

Tegneserier som har blitt TV-serier (III)

I 1993 startet DC opp Vertigo. Her plasserte de alle seriene som ikke naturlig passet inn i DCs superheltunivers og hvor mange av dem var anbefalt for voksne lesere. Eksempler var The Sandman, Animal Man, Doom Patrol og Swamp Thing. 

Dette er tredje del av en artikkelserie på fire:

LUCIFER

Denne karakteren er en videreføring fra Neil Gaimans The Sandman, hvor Lucifer sier opp jobben som helvetes hersker, får hjelp til å kappe av seg vingene og ender opp som eier av nattklubben Lux i Los Angeles. Her starter handlingen i tv-serien. Lucifer blir konsulent for politiets drapsavdeling hvor de ser ham som en eksentrisk tulling i en by oversvømmet av dem, ved at han ikke legger skjul på hvem han virkelig er. Dette er en serie så velskrevet at det er grunn god nok til å se den. Det at de forskjellige karakterene utfyller hverandre er et annet godt argument. Også er det det humoristiske tilsnittet som gjør denne serien til mer enn bare enestående. Hvem hadde trodd at djevelen ville bli en helt i en amerikansk tv-serie (når en ser bort fra Trump).

Tre sesonger på Netflix og fjerde og siste kommer neste år

PREACHER

Forfatteren Garth Ennis misliker to ting virkelig dypt og inderlig. Det ene er superhelter (les: The Boys) og det andre er religion. Med Preacher fikk han virkelig vist de fleste aversjonene han har i forbindelse med sistnevnte. Seth Rogen (m.fl.) kjøpte rettighetene til serien og satte seg fore å lage tv-serie av det hele. Etter bare å ha sett en sesong er jeg ennå tvilende med hensyn til om de har lykkes helt, men jeg har ennå store forhåpninger (og det er kanskje grunnen til at jeg har kjøpt sesong to og tre). Utgangspunktet for handlingen: En engel og en demon får, etter å ha bamsemumset tilstrekkelig, et avkom. Dette besetter den desillusjonerte pastoren Jesse Custer og gir ham uante krefter. Han bestemmer seg for å straffe gud for hans stadige fraværenhet. Med et uvanlig reisefølge blir dette en road movie utenom det vanlige.

Tre sesonger til nå.

CONSTANTINE

Serien Hellblazer består av 300 + 2 hefter. Av disse har jeg personlig alle, i hefte eller samlet i trade paperbacks. Å si at dette er en av mine favorittserier er et understatement. Hovedpersonen John Constantine dukket første gang opp i Saga of the Swamp Thing og utseendet hans var basert på artisten Sting. Han får sin egen tittel i 1988 og etter at Hellblazer gikk inn har DC forsøkt å relansere karakteren tre ganger. Så spoler en fremover til 2005 og filmen Constantine. Her er vår blonde helt fra Liverpool blitt til Keanu Reeves bosatt i Los Angeles. Å si at denne filmen var en total katastrofe er å overdrive, litt. Constantine i tv-serien derimot var brite (Matt Ryan født i Swansea), men det hjalp ikke mye når hovedpersonen ble fremstilt som en småkjip wannabe-trollmann med en trylleformel for hvert problem. TV 2 viste denne serien nesten i sin helhet, og for de spesielt masochistiske av dere er den å få på import.

Kansellert etter en sesong.

IZOMBIE

Det er noe pussig med denne serien. Skapt som den er av forfatteren Chris Roberson og multikunstneren Michael Allred (Madman). Selv har jeg tegneserien komplett der hjemme (finnes også på biblioteket). Det underlige er at jeg har ikke lest noen av dem. Dette fordi jeg mistenker at de ikke er like bra som tv-serien. Og denne tv-serien er enda en av favorittene! Ung jente drar på fest og blir bitt av en zombie. Foruten muligheten til et vanlig liv forsvinner også smaksløkene. Dietten blir menneskehjerne og hun tar seg jobb på politiets likhus for å få stødig tilgang på fødevarer. Hun kan også se hjernens siste minner og ikler seg den avdødes personlige trekk. Med det er hun til god hjelp for politiet når det kommer til å løse mordmysterier. Denne serien blir bare bedre og bedre, og så får man en rekke matoppskrifter med på kjøpet.

Fire sesonger på Netflix og den femte og siste kommer neste år.

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙