Tegneserier som har blitt TV-serier (IV)
Dette er siste del av en artikkelserie på fire:
Det er også to serier jeg ikke har nevnt i tidligere innlegg, Marvels The Inhumans og DCs Titans. Begge har hatt premiere nå i år, og jeg kjenner dem bare av omtale. Jeg har ikke så store forhåpninger til noen av dem.
The walking dead
Det er en ting jeg bare må innrømme: jeg er en pyse! Jeg er ikke mørkredd før det blir mørkt. Å skremme meg er lettere enn å stjele en nyfødts smokk. Og jeg hater skrekkfilmers blod og gørr. Allikevel er jeg kjempefan av The Walking Dead, denne såpeoperaen fra menneskehetens endetid, hvor jeg gjennom åtte sesonger har latt meg fascinere av denne historien, originalt fortalt av Robert Kirkman. Det er de som sier at serien trådde vannet med sesong fem og seks, men der er jeg helt uenig. Og hvem kan vel glemme Terminus?
Åtte sesonger og den niende vises nå på HBO Nordic.
Fear the walking dead
Fear the Walking Deads første sesong var en liten nedtur og det til tross for glimrende skuespillere. Med sesong to tok det seg opp og det er så en virkelig gleder seg til å få med seg hva som skjer videre.
Fire sesonger
Archie Comics
Archie Comics har en sentral plass hos det serielesende publikummet i USA. Den ble utgitt i Norge (1982-1995 og 153 hefter), men disse ungdommene ble aldri en overveldende suksess. Hovedpersonen Archies hoveddilemma er at han må velge mellom to underskjønne kvinner, Betty og Veronica. Det ble litt for science fiction for norske lesere. TV-serien Riverdale er basert på denne serien, men her er tonen mer realistisk og mye mørkere. Uten å ha sett en eneste episode har jeg likevel lest noe basert på denne. Og serien er en kjempesukses over there.
To sesonger, og den tredje hadde premiere 10.10. 2018.
Sabrina the teenage witch
Sabrina the Teenage Witch (også en del av Archie Comics hvor bladet og forlaget deler navn) hadde Melissa Hart i hovedrollen. Denne ble vel vist på TV3 og var hjernelaus underholdning slik jeg også liker det. The Chilling Adventures of Sabrina hadde premiere 26.10. på Netflix og har blitt beskrevet som både makaber og creepy. Vi får se.
En sesong
Wynonna Earp
Den moderne westernskildringen er en av mine klare favoritter (Longmire, Justified og Banshee) og med Wynonna Earp har jeg fått en til. Den er basert på en tegneserie skapt av Beau Smith, og vi blir tatt med til småbyen Purgatory, hvor hovedpersonen er en direkte etterkommer av Wyatt. Denne byen sliter, som så mange andre småsteder, med demoner. Og gjett hvem som må ordne opp? Ikke for å bli for feministisk, men det er sabla gøy med sterke kvinnelige karakterer, og denne serien har nettopp det.
Fire sesonger på Netflix
The Tick
The Tick er basert på Ben Edlunds superheltparodi med samme navn. En kan argumentere at denne karakteren er faretruende lik Dave Sims Elrod the Albino, men okke som. Litt skeptisk til denne serien.
En sesong og sesong to kommer på Amazon Prime
Witchblade
Witchblade er et sverd gitt til en kvinne i hver generasjon for å forsvare disses rettigheter mot mannstyranniets undertrykkelse. Konseptet er ikke bare corny, men når det kom til den opprinnelige tegneserien ennå et eksempel på å vise frem anatomisk ukorrekte kvinner. Har sansen for hovedrolleinnehaver Yancy Butler, men denne TV-serien må sies for henne å ha vært et karrieremessig feiltrinn. Og den var ikke fabelaktig før denne.
Kansellert etter to sesonger
Outcast
Outcast er nok en serie skapt av Robert Kirkman. Har ikke sett tv-serien ennå, men har lest et par av trade-paperbackene. Og hvis TV-serien klarer å formidle litt av den skrekken en finner i tegneserien, skulle det være grunn nok til å se den.
Kansellert etter to sesonger
Happy!
Happy! er en miniserie skapt av Grant Morrison og Darick Robertson. Og kan sies å være det nærmeste Morrison kommer mainstream (Batman, Green Lantern, Superman og New X-men utelatt). Noe som må sees som en god ting og tegneserien er glimrende. Og det er også TV-serien som forteller historien om enda en av disse ikke helt vellykkede eks-politimennene med en vri. Anbefales!!
En sesong på Netflix
Og med dette avsluttes disse innleggene om tegneseriens plass i denne tsunamien av nye tv-serier. Har sikkert glemt noen, men håper allikevel å få kreditt for forsøket?