Hva leter du etter?

Dead Hands Dig Deep-historien om Edwin Borsheim, shock rockeren fra Klepp.

De fleste har nok ikke hørt om Edwin Borsheim, shock rockeren fra Klepp, basert i USA, som kan sammenlignes med GG Allin og Per Yngve Ohlin. I 2016 kom dokumentaren «Dead Hands Dig Deep» , som gir et innblikk i hans mørke liv og sinn.

«Dead Hands Dig Deep» er en dokumentar om Edwin Borsheim, sønnen til den legendariske rogalandsmusikeren Per Lorentz «Peder» Borsheim.

Edwin emigrerte med moren til USA i ung alder. Her fulgte han i farens fotspor, og dannet kultbandet Kettle Cadaver. Deres konserter var notoriske, grunnet den selvdestruktive frontfiguren med aner fra Jæren.

Edwin Borsheim isolerte seg fra omverdenen etter Kettle Cadaver ble oppløst. Han var et ukjent navn, før dokumentaren «Dead Hands Dig Deep» kom ut i 2016.


Det å få Edwin til å bli med på å lage dokumentaren, ble svært vanskelig. Da crewet først fikk kontakt, ble de tilsendt trusler og groteske bilder. Borsheim skal og ha forsvunnet flere ganger i tiden filmingen pågikk. Edwin innrømmet også at han hadde planer om å likvidere filmfolkene, men fikk seg ikke til å gjøre det. Borsheim mente at det å lage «Dead Hands Deep» hadde vært en terapeutisk prosess, og han holdt kontakt med filmfolkene en tid etter. Edwin Borsheim begikk selvmord i 2017.

«Dead Hands Dig Deep» er en kort dokumentar, og gir noe innblikk i Edwin Borsheims forskrudde tanker og liv. Man får sett klipp og bilder av unevnelig ting. Man får intervjuer med Edwin Borsheim selv-som slett ikke er noen stereotypisk svartmetaller, samt flere av hans venner og slektninger. Den tar også for seg en sykelig besettelse av eks -konen Eva O. Dokumentaren er nok så utfyllende som den kunne få blitt, og er verdt å få med seg om man vil få en smak av den kontroversielle shock rockeren fra Klepp.

"Dead Hands Dig Deep" er å få lånt hos Sølvberget Bibliotek!

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙