Hva leter du etter?
Jennifer Lawrence i filmatiseringen av romanserien Dødslekene

Dødslekene er en interessant spenningsbok for ungdom

Dødslekene handler om Katniss, som blir trukket til å være med i konkurransen Dødslekene, og må kjempe for livet sitt.

Boka heter Dødslekene og serien heter også det. Det er tre bøker i serien men jeg skal skrive om den første. Det er også senere blitt laget flere filmer av bøkene. 

Suzanne Collins fra USA er forfatter av boken. Suzanne Collins er egentlig mest kjent for å ha skrevet bok trilogien Hunger games (Dødslekene). Hun har også skrevet en barnebokserie som heter The underland chronicles, og hun har fått ganske mange priser for bøkene sine.

Dødelig konkurranse

Hovedpersonen i boka heter Katniss Everdeen. Hun er 16 år gammel, bor med familien sin i distrikt 12 og hun er interessert i jakt og fiske, noe hun ofte gjør med en av vennene sine. Hunger games er en konkurranse der 24 ungdommer fra forskjellige deler av landet blir trukket til å kjempe i en arena. De må slåss mot hverandre helt til vinneren står igjen og de andre er døde. Katniss blir av dem som blir trukket ut for å delta for sitt distrikt. Altså står Katniss i fare for å dø, fordi hun må være med i Hunger games.

Katniss sine motstandere er de 24 andre ungdommene som deltar i dødslekene. For Katniss er dette et problem, fordi hun egentlig ikke har noe imot dem. Katniss sin motstander er egentlig selve systemet, som tvinger folk til å drepe hverandre for underholdning. I de senere bøkene blir kampen mot selve systemet en viktigere del av handlingen.

Fremtidsfortelling

Hunger games finner sted i en uspesifisert fremtidig tid. Det er ikke sagt helt hvor handlingen foregår, men mange tror det er i USA. 

I denne verdenen er moten annerledes. Noen har ekstremt mye fargerike og dramatiske klær. De som bor i distriktene har enkle og ensfargede klær fordi de ikke har like mye penger. Hunger games foregår i et diktatur der alle motstandere blir drept offentlig, for å skremme befolkningen slik at de ikke gjør opprør. Folket i distriktene blir nøye overvåket og blir tvunget til følge med på tv-sendinger fra ledelsen.

Spennende historie

Boken er spennende og er vanskelig og legge fra seg når du først har begynt å lese. Jeg likte hovedpersonen Katniss fordi hun har medfølelse for familien sin og hun slåss mot et urettferdig system.

Hvis du likte denne boken, bør du også lese de neste bøkene i serien.

Lån bøkene på Sølvberget

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙