Hva leter du etter?
Fra omslagsbildet til Roky Erickson The Evil One

Skrekkmusikk

Her er en spilleliste med skrekkbasert psykedelia, folk, jazz og stonermusikk.

Jeg har allerede laget en alternativ skrekkmusikk-liste bestående av horrorcore og elektronisk musikk, samt Dark Cabaret. Skulle horrorpunk bli neste? Nei, det kunne blitt litt for uinteressant. Jeg ville heller sette sammen en liste med psykedelisk stonermusikk, pluss litt jazz.

Dette kunne jo gått begge veier. Noen synes kanskje at denne typen musikk skaper akkurat den passende ubehagelige stemningen som står til temaet. Andre ville kanskje hatt mer fart, og foretrukket om jeg hadde holdt meg til punken eller hardmetallen. Alt etter øret som hører. PS: Ikke alle sangene omhandler nødvendigvis et grøsser/okkult tema.

Listen består av mange forskjellige band og artister som for eksempel:

  • Black Sabbath. Bandet som nok har vært til stor inspirasjon for flere på listen! Legender. Jeg har stort sett tatt med seige saker fra Ozzy-perioden, men slengt på en med Dio også.
  • Coven. De som introduserte «sign of the horns» for den musikalske verden. Statusen til tross, synes jeg musikken kanskje er noe snill. Okkult skrekkpop. Går jo fint, for all del.
  • Ghost. Dette er vel det mest fremtredende okkulte rockebandet i dag? Jeg skal ikke kalle meg en stor tilhenger, men de fortjener så absolutt en plass her.
  • Roky Erickson. «The Evil One» var resultatet av ren galskap, og en bauta innen horror-rocken, eller psykedelisk garagerock generelt. Listen har altså mange spor herfra.
  • Siouxsie and the Banshees. Gothic/post-punk og albumet «Juju» har så mange gromlåter innen dette temaet, så jeg måtte plent ta noen med.
  • Matt Berry. Skuespiller Matt Berry (kjent fra The IT Crowd, Garth Marenghi’s Dark Place, What We Do in The Shadows-serien mm) bestemte seg for å gi ut noen folk-psykedeliske album. Hva skal man si? Noen av låtene passer inn på lista, i alle fall.
  • Uncle Acid & The Deadbeats. Blant mine favoritter innen okkult syrerock!

Dette var en liten introduksjon til noen av bandene på lista. Det skal sies at det var mye her jeg aldri hadde hørt før, så det var litt gøy å sette sammen lista. Jeg har lagt til noe mer hardfør materie fra Electric Wizard (til og med en fra Lord of Putrefaction-dagene), gammel Cathedral og norske Okkultokrati. Du finner også noen overraskelser med Genesis og The Doors.

Jeg har ellers lagt til en Rogalands-touch med The Doomsday Party, Gravy Jones og Karavan.

Mer skrekk og gru

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙