Hva leter du etter?
Fra omslaget til Nick Hornbys bok The complete polysyllabic spree

Slik burde alt bokstoff vært

Etter 11 sider av The complete polysyllabic spree av Nick Hornby sa jeg høyt ut i rommet: DETTE er hvordan litteraturstoffet i avisene burde vært!

I 2003 fikk Hornby en spalte i magasinet Believer, kalt "Stuff I’ve been reading". Ubundet av hva som måtte være nytt og hott skriver Hornby engasjert og morsomt om bøker han har lest, kjøpt for å lese (men kanskje aldri kommer til å lese), bøker han har avbrutt og om lesing generelt.

Jeg fikk tak i en samling kalt The complete polysyllabic spree, en for hver dag mer og mer upresis tittel, for Hornby skriver FORTSATT spalten i magasinet. Dette gjør han altså i tillegg til å skrive Oscar-nominerte filmmanus og romaner, og fortsatt har han tid til å gå på Premier League-kamper hver uke. Bastard! Jeg må bare huske å skrive ned alle lesetipsene før jeg leverer boka tilbake.

Hvis biblioteket ditt ikke har denne boka, kan du be dem om å bestille den som fjernlån, som betyr at den lånes inn fra et annet bibliotek. Eller du kan kjøpe den, eller begynne å abonnere på magasinet Believer på nett.

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙