Hva leter du etter?
Gary's philosophy av The Chairs platecover

The Chairs

Gary’s Philosophy

Høsten 1996 bodde jeg i Oslo og prøvde å studere på Blindern. Litt tilfeldig havnet jeg en kveld på en konsert på en luguber plass på Grünerløkka. Bandet het The Chairs og var tydeligvis fra Stavanger.

Trommisen (Janka) hadde jeg også så vidt sett i platebutikken i Pedersgata. Han var en tynn liten fyr – men spilte knallhardt. Ellers besto bandet av en tøffas på gitar og sang (Vidar) og en kraftig fyr med englekorstemme på bass (Gary). Jeg falt umiddelbart for musikken – herlige popmelodier – men med gode doser fuzz og futt.

Etter jul var min karriere på Blindern over og jeg hadde flytta hjem til Stavanger. Jeg traff igjen The Chairs på Cementen, nå hadde de trykket opp sin debutplate på eget selskap (Majones Records), gul med sort skrift og et hardt kontrastbilde. Den hadde fått det klingende navnet «Gary’s Philosophy» og det var fordi Gary som hadde betalt for trykkinga av platen. Jeg kjøpte mitt eks. på Kippers i Pedersgata og sjutommeren «Christopher Bell» fulgte også med.

(Kippers ga ellers ut ting som The Aller Værste!, Rub A Dubs, Stavanger Energi, The Tables, Skanksters, Mind Over MIDI, red.anm.).

Fra Platehylla: The Chairs – «Gary’s Philosophy»
Av: Kjerringrock – 2016

The Chairs: Klassisk popmusikk spilt av et røft rockeband
Klikk på fotogalleri under saken for å lese intervju av Tore Sørensen med gruppa om «Gary’s Philosophy», intervju i Stavanger i Stavanger Aftenblad og annet.
Av: Rogalyd – Innleggsdato: 2013 Oppdatert dato: 30.11.2021 – 10:54

The Chairs – «Gary’s Philosophy» (Utdrag fra anmeldelse)
Super lo-fi to the max (fritt etter en av de seinere åras beste album-titler courtesy Hellacopters). Det er vanskelig å ikke like et norsk band som går sine egne veier, og som samtidig både dyrker og prøver å ta opp arven etter Chris Bell.
Av: Terje Haugli (R.I.P.), fra fanzina Jello Submarine nr. 2 – 1997

The Chairs opp fra undergrunnen
Sju år etter deres første album «Gary’s Philosophy».
«Legendariske? Hvis folk sier det sånn, er det jo bare å takk og bukker», sier Vidar Osmundsen.
Av: Rogaland Avis / Dagsavisen -2004

The Chairs: Vimpelock
Vidar Osmundsen forteller litt om «Gary’s Philosophy» helt i begynnelsen.
Av: Victor Josefsen, fra Mute nr. 13 – 2004

Først Oslo, så venter England
– Vi sendte førstesinglen til John Peel da den kom, og han har spilt den ganske mye. Så sendte vi neste single, og den har han spilt mer enn den første, forklarer vokalist og bassist Gary Cranner Lubovich i stavangergruppen The Chairs. Han er selvsagt stolt over oppmerksomheten fra all rockeradios far.
Den engelske radioguruen, som var med på å starte BBC Radios ungdomssatsing for 30 år siden, ble sitert i norsk presse for et par år siden etter å ha uttalt at det ikke fantes noe bra norsk musikk, så knøttlille The Chairs har all grunn til å ta det som en kompliment.
Av: Kjell Henning Thon – Aftenposten Aften – 1997 (Dette intervjuet fant jeg ved å søke i Atekst, et artikkelarkiv med over 300 norske aviser og tidsskrifter. Flere The Chairs-relaterte saker er å finne her, red.anm.)

Lån på Sølvberget

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙