Hva leter du etter?
Bilde fra et filmklipp fra filmen Skjelv du på handa, Vladimir. Viser et piano som er knust under krigen i Ukraina.

Kapittel film

Kapittels filmprogram har hovedvekt på aktuell og spennende dokumentarfilm.

Kapittels festivaltema var i septemnber 2023 Håp. Det var også den røde tråden i filmprogrammet som bestod av både internasjonale og norske filmer.

Finding Freedom  av regissør Alan Goldman forteller historien til fire asylsøkere, blant annet iranske Ali Dorani som var fribykunstner i Stavanger fra 2018 – 2020. Alle fire tilbragte flere år i australske flyktningleirer på små øyer i Stillehavet.

Eg har ord er en musikalsk og humoristisk dokumentarfilm om ord; lyden av ord, meiningen av ord, og alt som skjer der imellom.

Rappartist og regissør Runar Gudnason, kjent som frontfigur i den norske rappgruppen Side Brok, reiser tilbake i tid for å finne ut hvorfor han selv ble rapper.

14. mars 2022 skrev Odveig Klyve diktet Skjelv du på handa, Vladimir, som en reaksjon på Russlands invasjon i Ukraina. Filmen med samme tittel er et uttrykk for sterke samtidshendelser gjennom bruk av dokumentaropptak, og diktet Skjelv du på handa, Vladimir, som i løpet av et par måneder våren 2022 ble spontanoversatt i over 100 versjoner.

I filmen Forget me not deler den koreanske regissøren, Sun Hee Engelstoft, sin personlige historie om adopsjon og gjennom møtet med mødrene på en sørkoreansk institusjon får hun en forståelse for hvorfor hun selv ble adopteret for 36 år siden.

Også den danske filmen Stille liv av Malene Choi er et mesterlig drama om adopsjon, utenforskap og identitet.

Filmen Havfruen om bord av Mirko Stopar, handler om den norsk-argentiske forfatteren Norah Lange som reiser som eneste kvinne på et lasteskip fra Buenos Aires til Oslo.

Den sjangerutforskende filmen The Recovery Channel av Ellen Uglestad er en kommentar til medienes rolle, makt og form, som er med på å definere hvordan vi mottar kunnskap om psykisk lidelser, diagnoser og tvang.

I regissør Hans Erik Voktors film Ottar Brox - Kampen for kysten får vi følge den nå 90 år gamle krigeren fra barndommen på Senja og gjennom hele hans kamp for kysten. Ottar kjemper fremdeles. Han holder fast i nettopp håpet.

Kapittel Film presenteres i samarbeid med Sølvberget Cinematek og programmeres av Sølvbergets filmformidler Magnus Cappelen.

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙