Hva leter du etter?
Rebekka Hennum og Anette Worum inne på nye Madla bibliotek

5. oktober åpnet nye Madla bibliotek – endelig!

Det er med stor glede og stolthet at Sølvberget, sammen med Amfi Madla, kan ønske deg velkommen til nye Madla bibliotek.

Det nye biblioteket åpner i ny drakt, med vikingtiden som tema for innredning og interiør. Dette blir en innholdsrik og spennende møteplass, som skal by på leseglede og kulturelle opplevelser for store og små. 

Biblioteket er tegnet av Dark arkitekter Stavanger, med vikingtematikk og inspirasjon fra lokale arkeologiske funn. I biblioteket vil det også være vikingelementer designet og produsert av Donny Gardarsson Design.

- Mer vil jeg ikke røpe, men dette blir et ganske kult og annerledes bibliotek, sier prosjektleder for nye Madla bibliotek, Rebekka Hennum-Bergsagel.

Madla bibliotek på Amfi Madla i 14 år

- For Amfi Madla er det spennende å ha biblioteket som en del av tilbudet til våre kunder. Det gir senteret en unik bredde. Et annerledes rom og en unik møteplass – noe som er mer og mer viktig i en stadig mer digitalisert verden, sier senterleder Anette Ø. Worum.

- Vi er veldig fornøyde med å være en del av senteret. Biblioteket er lett tilgjengelig, har gode åpningstider og høyt besøk, og vi ser fram til å fortsatt være en del av senteret og bydelen,sier bibliotek- og kulturhussjef Anne Torill Stensberg.

Ombyggingen av biblioteket skulle startet høsten 2021, men pandemien gjorde at prosjektet ble utsatt. I juni 2022 stengte dørene, og 5. oktober 2023 åpner biblioteket endelig igjen.

Mange som gleder seg

- Det er mange som har gitt uttrykk for at de savner biblioteket på Madla nå mens vi har hatt stengt. Noen har brukt biblioteket i sentrum, men mange har nok også ventet tålmodig på at vi skal åpne igjen.

Madla bydel strekker seg fra Madlamark til Kvernevik. Her er det 21 barnehager, 8 grunnskoler og godt over 21 000 innbyggere. Det er kort vei til studentboliger, UiS og Madlaleiren.

- Det er med andre ord mange som kan glede seg til å få et nytt bibliotek i bydelen, sier Anne Torill Stensberg.

Madla bibliotek følger AMFI Madlas åpningstider


Åpningstider:

Mandag til torsdag: 06-23, betjent fra 10-20
Fredag: 06-21, betjent 10-20
Lørdag: 09-20, betjent 10-18
Søndag: 09-21, kun selvbetjent

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙