Hva leter du etter?
Hva er det med mor av Vigdis Hjorth

Bøker om rus

Det er laget mange gode bøker rus. Her er et utvalg av det du kan låne på biblioteket.

I oversikten under tekster som tar for seg ulike typer rusmidler, og ulike sider ved rusmisbruk. Noen av bøkene handlere om barnet med foreldre som ruser seg, andre om sporene som etterlates av hardt. Klikk på titlene for å bestille dem.

En del av titlene finnnes også i Allbok. For å komme i gang med Allbok trenger du e-postadresse, lånekort og pinkode. Da kan du lese bøkene på mobilen eller nettbrettet. Det er selvsagt gratis å bruke Allbok, som virker på enheter med Android eller iOS. For mer informasjon om hvordan du kommer i gang klikk her.

NB: Nederst på siden finner du spørsmål og svar til fordypningsoppgaver om dette temaet.

Romaner og memoarer om rus

Ambjørnsen, Ingvar: Den siste revejakta

Den siste revejakta er Ingvar Ambjørnsens gjennombruddsroman. Usminket og rått, med etsende, svart humor pisker han frem historien om storbyens utgrupper, der loven utenfor Loven er beinhard og brutal, men også omfatter kjærlighet og vennskap. Den siste revejakta er uhyggelig spennnende, og velskrevet så kaldsvetten pipler. Romanen har blitt en kultklassiker på tvers av generasjoner.
"Når man sitter i skitten til oppover halsen, er det på tide å kutte ut. Slippe alt, finne jenta si og ta fatt på drømmen om det rolige livet. Carl F. Vang må bare gjennomføre det siste, store opplegget - ta imot en last ute i fjorden en stormnatt, gjøre opp med visse personer og samtidig styre klar av fienden. Og så ..." Omtalen er utarbeidet av forlaget. Omfang: 270 s. Originalt utgitt i 1983.

Den siste revejakta av Ingvar Ambjørnsen


Bitsch, Anne: Går du nå er du ikke lenger min datter

Går du nå, er du ikke lenger min datter er Anne Bitsch sin fortelling om en oppvekst med en psykisk syk og alkoholisert mamma. Ved å lete i gamle brev, dagbøker, offentlige arkiver og i samtaler med mennesker som kjente dem, prøver forfatteren å finne svar på hvordan en familie kunne gå i oppløsning uten at noen grep inn. Hun vil avkle mytene om den typiske misbruker og skildrer enkeltmenneskets og samfunnets avmakt i møte med omsorgssvikt av barn fra «møblerte hjem».

Går du nå, er du ikke lenger min datter er en personlig bok om overlevelse og tilgivelse, som tar parti for de barna som ikke selv kan fortelle hvordan de har det når mor eller far drikker. Omtalen er utarbeidet av forlaget. Omfang: 348 s. Utgitt i 2017.

Går du nå er du ikke lenger min datter av Anne Bitsch


Dawson, Juno: Fri

Lexi Volkov er 17 år, veldig rik, og narkoman.

Broren får henne tvangsinnlagt på en klinikk, og vi følger henne på veien for å bli rusfri. Hun er veldig ufrivillig i starten, men så endrer holdningen hennes seg etter hvert. På klinikken møter hun andre ungdom som sliter med ulike ting. Det oppstår forviklinger, og en god klype kjærlighet (både farlig kjærlighet, og het forelskelse!).

En litt annerledes bok om avhengighet. Tonen i boka kan minne om Gossip girl. Rike, vakre ungdom med en verdensvant "whatever"-, "I don't care"-holdning. Omtalen er utarbeidet av Ingunn Øvrebø. Omfang: 307 s. Utgitt i 2019.

Fri av Juno Dawson


Fonn, Maria Kjos: Kinderwhore


Moren til Charlotte er alltid hjemme, likevel er hun aldri der. Hun bruker mesteparten av tiden til å sove, og sterke medisiner for å holde seg i søvn.

Når moren ikke sover, gir hun Charlotte nye fedre. Én av dem viser henne et glimt av at noe annet og bedre er mulig. Men det varer altfor kort, så kommer det en ny far.
Som tolvåring opplever Charlotte noe hun ikke har forutsetning for å ta innover seg. Etterhvert fatter hun nytten av morens pillebruk, glad for å oppdage at det finnes måter å skru av følelsene sine på. Snart lever Charlotte med stor avstand både til seg selv og til andre. Er det mulig å komme seg ut av en barndom med så destruktive mønstre? Omtalen er utarbeidet av forlaget. Omfang: 228 s. Utgitt i 2018.


Einar Már Gudmundsson: Sinnets gitter

Jeg er en av dem som kanskje kan drikke det andre og det tredje glasset, men aldri det første. For meg er ett glass for mye, tjue for lite.

Einar Þór er alkoholiker, narkoman og sitter i fengsel. En dag sender han et brev til forfatteren Einar Már. Tre år senere treffer de hverandre på et møte i Anonyme Alkoholikere. Einar Þór overlater alle brevene han har utvekslet med kjæresten sin, til Einar Már. Det fører til at forfatteren begynner å gjenfortelle deres kjærlighetshistorie, samtidig som han ser tilbake på sin egen litterære karriere - med alkoholen som fast følgesvenn.

Sinnets gitter er en sterk bok om misbrukets nedbrytende kraft og om de mange former for selvbedrag som følger av et liv som alkoholiker eller narkoman. Men også om den redning som ligger i å ta kontroll over eget liv. Omtalen er utarbeidet av forlaget. Omfang: 381 s. Utgitt i 2011. 

Sinnets gitter av Einar Mar Gudmundsson


Ejersbo, Jakob: Nordkraft

Nordkraft er en roman om en gruppe unge mennesker som lever på begge sider av lovens grenser. Handlingen er lagt til Aalborg, i første halvdel av 90-årene, blant misbrukere, drømmere, kynikere og fortapte foreldre, som alle sammen bare så vidt holder det gående, hvis de lar være å se seg tilbake. Omtalen er utarbeidet av forlaget. Omfang: 510 s. Utgitt i 2003. 

Nordkraft av Jakob Ejersbo


Hjorth, Vigdis: Hva er det med mor

Mari, som er i tenårene, får høre: "hva slags mor har du egentlig?" Det er nettopp det hun prøver å finne et svar på. Gjennom dette morsportrettet blir vi konfrontert med spørsmålet om hvilket ansvar vi har for oss selv, og for hverandre.

"En gang, da jeg var mindre, sa jeg til henne at hun nesten var perfekt, at det bare var en ting. At hun ville vært perfekt hvis det ikke var for det. Det er ikke ditt, sier hun. Driter jeg meg ut, har det ingenting med deg å gjøre. Du behøver ikke like meg. Ikke forsvare meg. Du kan ta avstand fra meg. Du kan si: Mora mi er teit. Jeg forakter henne. Du kan si: Moren min drikker. Til venner, lærere, alle, hvem som helst, det er din rett, meg gjør det ingenting." Omtalen er utarbeidet av forlaget. Omfang: 128 s. Originalt utgitt i 2001.

Hva er det med mor av Vigdis Hjorth


Johansson, Linna: Lollo

Lollo er historien om et vennskap mellom to både skjøre og harde jenter, Lollo og Lidija. Språket er røft og ømt om hverandre og samfunnskritikken er beskt. Linna Johansson har skrevet en roman som treffer leseren midt i magen.

Lollo og Lidija vet ikke hva de vil med livene sine. De vet bare hva de ikke vil: voksenlivets konvensjoner og lenker, familie, jobb og kjedsomhet. Etter videregående velger de i stedet bare å drive rundt, drikke øl og naske snacks på den lokale ICAen. Men nå begynner tiden å renne ut, pengene er brukt opp og rastløsheten plager dem. Da skjer et uventet møte. En karismatisk leder ønsker dem velkommen inn i sin krets, der den ene festen avløser den andre, der webcam er bedre enn NAV og penger ikke er noe problem. Det virker som en drøm, en plutselig og uventet utvei. Men det viser seg snart å være noe helt annet.

Når historien begynner er Lollo 28 år og ser tilbake på det som skjedde da hun var 20 og tilbragte dagene sammen med Lidija, som i Lollos øyne var "skamløs, grenseløs og sinnsykt morsom". Omtalen er utarbeidet av forlaget. Omfang: 460 s. Utgitt i 2017.

Lollo av Linna Johansson


Johansson, Jens M.: Et godt liv

I løpet av et halvt år har Katja mistet både moren og faren sin. På kontoret i andre etasje plasserer hun restene fra foreldrenes liv, kasse på kasse med dagbøker og brev, almanakker og lister. Katja er gift med Simon, som er forfatter. Sammen har de sønnen Leon, som helst unngår å være hjemme. Simon og Katjas krangler er mange og sårende. Ekteskapet har sett bedre dager.

Ved en tilfeldighet begynner Simon å lese i papirene på kontoret, og oppdager med forbløffelse hvor åpent svigermoren, Else, forteller om sitt eget liv. I dagbøkene skriver hun om nesten alt, hennes syn på seksualitet, hennes forhold til alkohol og medisiner, hennes brustne håp og drømmer. Det er en opprivende fortelling, og den setter både Katjas liv og deres eget ekteskap i nytt lys. Omtalen er utarbeidet av forlaget. Omfang: 394 s. Utgitt i 2016.

Et godt liv av Jens M. Johansson


Jægtnes, Hilde Susan: Gildra

«Hun ville dusje, det var det eneste hun ville. Hun ringte på en dør, prøvde å gjette hva klokken var, ga opp. Noen åpnet, en kvinne med utydelig utseende, sitrende forsøk på et smil. Kan jeg være så snill å få låne dusjen? ba hun med tårer i øynene. Jeg er fra Norge. Jeg orker ikke mer. Kvinnen nikket nølende, rygget og ga plass til henne – at noen ville slippe henne inn – alt hun ville var å dusje, å skylle av seg uvesenet. Vodkaflaska hadde hun satt fra seg bak gjerdet, kvartfull.»

Hanna reiser til Island for å jobbe på bondegård som et ledd i veterinærutdannelsen. I ett år strever hun for å bli akseptert i et samfunn preget av hardt fysisk arbeid, utilregnelige dyr og overskridende fyll. Omtalen er utarbeidet av forlaget. Omfang: 149 s. Utgitt i 2018.

Gildra av Hilde Susan Jægtnes

Larsen, Brit Karin: Duggpunkt ved daggry

Gripende, prisbelønnet roman som går rett inn i tabubelagte områder; det handler om det avviste barnets sult etter varme og om rusen som venn og smertelindrer.

Allerede som barn tørstet hun etter kjærlighet, hun ønsket å bli sett og holdt rundt av en far hun ikke visste hvem var. Siden har hun lett etter ham i alle menn hun har truffet, hos hver ny elsker har hun lett etter noe hun aldri har funnet. Hun ønsker seg til Kilden, til den livgivende opprinnelsen, og alkohol og menn er det hun har å hjelpe seg med. Duggpunkt ved daggry er en roman som går rett inn i tabubelagte områder. I denne romanen tegnes et presist og gripende portrett av noen som drikker, som hungrer etter kjærlighet og sex, og som lever ut livet på en annen måte enn folk flest. En velkomponert og vesentlig roman. Omtalen er utarbeidet av forlaget. Omfang: 361 s. Utgitt i 2001.

Duggpunkt ved daggry av Britt Karin Larsen


Moe, Kenneth: Det åpenbare

En ung mann eksperimenterer med psykedelika for å få noe til å løsne. I en innenfra-beskrivelse av rusopplevelsen møtes friluftsmannen Thoureau og dopskribenten Hunter S. Thompson i et ungt utforskende blikk på en uvanlig tur rundt Sognsvann. Romanen reflekterer over selve rusopplevelsen, hva det gjør med tankegangen, språket og handlingsmønsteret vårt. Omtalen er utarbeidet av Biblioteksentralen. Omfang: 111 s. Utgitt i 2016.

Det åpenbare av Kenneth Moe

Münch, Anette: Badboy steroid

Casper mister alt. Først luksustilværelsen hos morens kjæreste og så drømmedama. Ydmykelsene står i kø. Lillebroren havner i bråk og morens nye kjæreste invaderer hverdagen. Så dukker Liam opp og han har middelet som Casper trenger for å gjenvinne respekt og kontrollen over eget liv. Han bestemmer seg for å bli en badboy. Snart vikles Casper inn i mer trøbbel enn han makter å håndtere. Det er da lillebror forsvinner.

Badboy handler om et misbruk som er mer utpreget og omfattende blant ungdom enn vi tør tenke på. Annette Münch går tett innpå brukeren, og Caspers kamp for tilværelsen er en skremmende påminnelse om at å vokse opp med selfies og økende kroppsfokus krever mange typer styrke. Omtalen er utarbeidet av forlaget. Omfang: 266s. Utgitt i 2014.

Bad boy steroid av Annette Münch

Nannestad, Bård: Mannen som elsket livet

Hvordan forteller man en datter hennes fars historie, når livet hans har vært grenseløst og livsbejaende, på godt og vondt?

En iskald januardag i 2001 sitter en ung jente på første benkerad i kirka der faren hennes, Valentin Vang, skal bisettes. Sara hadde kjent faren bare i noen måneder og sitter sammen med hans beste venn, Jarl. Akkurat da de fastslår at det ikke vil komme noen flere, ramler det inn en rekke underlige personer. Da innser Jarl at han ikke kan underslå noe når han skal fortelle fram Valentin Vangs liv for datteren. På løpende bånd kommer viltre historier om oppveksten i Nittedal og de tøylesløse 1990-årene da Valentin ble utelivskonge og samtidig drev stort med dopimport.

Historien om Valentin Vang er en mangfoldig og frodig fortelling om å elske livet gjennom oppgang og fall, og om å finne tilbake til seg selv. Og om alltid å søke etter det som føles ekte. Omtalen er utarbeidet av forlaget. Omfang: 447 s. Utgitt i 2019.

Mannen som elsket livet av Bård Nannestad

Nilsen, Svein Roger: Tørst

Sola er oppe i Drammen. Tussi er også oppe, og han drar fra Natthjemmet uten sko på føttene. Men Tussi mangler større ting enn sko. For eksempel bolig, kjæreste, familie, venner og et fullt tannsett.

Og mest av alt mangler han edrue dager; han tørster som en brann i hele sin våkne tilværelse.

Tussi har en umulig plan, laget for å løse en umulig oppgave: å forvandle ham fra fyllik til folk. Han veksler mellom tro og tvil på muligheten til å komme seg vekk fra livsløpet - eller dødsløpet - han har stått i gjennom 30 år.

Så møter han Greven. Omtalen er utarbeidet av forlaget. Omfang: 244 s. Utgitt i 2010.

Tørst av Svein Roger Nilsen

Nordbø, Tobias: Hasj og høykultur


Med Hasj og høykultur gjør Tobias Nordbø en velkjent tematikk om studenter, dop og utagerende festing til en eksistensiell roman der latteren etter hvert blir ganske mørk. Sebastian fra Stavanger studerer statsvitenskap i Oslo og er sulten på livet. Men når han begynner å selge cannabis for å finansiere tilværelsen i den svindyre hovedstaden går det galt. Fryktelig galt. Omtalen er et utdrag av forlagets omtale. Omfang: 221 s. Utgitt i 2017.

Hasj og høykultur av Tobias Nordbø

Nyborg, Line Merethe: Bare mamma som er Gud


Denne debutromanen er en nær og sanselig beskrivelse av et familieliv. Den beveger seg stillferdig i elleveåringen Elins verden, en attpåklatt som bor sammen med sine gamle foreldre på et lite sted i Nord-Norge. Moren er hardt arbeidende, jobber i bank og er gammeldags husmor, faren er arbeidsledig. Tre eldre søsken er flyttet hjemmefra. Romanen følger elleveåringen gjennom en periode der hun ser omgivelsene med et stadig mer våkent blikk. Hun registrerer alle de små detaljene mellom to voksne som verken har det godt med seg selv eller med hverandre. Bare mamma som er Gud er en oppvekstskildring der det fortelles med kjærlighet om det som er vondt. Omtalen er utarbeidet av forlaget. Omfang: 172 s. Utgitt i 2010.

Bare mamma er som Gud av Line Merethe Nyborg


Renberg, Tore: Kompani Orheim

Tore Renbergs store familieroman Kompani Orheim er fengslende og skrevet i et drivende godt språk!

Kompani Orheim er en oppvekstroman fra Stavanger på 80-tallet. Jarle, mor og far flytter inn i rekkehus med carport i Norges oljehovedstad Stavanger. Alt ser veldig bra ut for den lille kjernefamilien – Kompani Orheim – helt til far begynner å drikke. Jarle har en voldsom vilje til å gjøre det beste ut av den verden han lever i: Han forelsker seg med stor kraft i jentene, han blir anitrasist og feminist, og popmusikken tar aldri ferie. Men en dag bytter Jarle etternavn. Han vil ikke hete Jarle Orheim lenger – nå heter han Jarle Klepp. Hva var det som hendte med Kompani Orheim? Hvorfor var det slik at de som ville hverandre så godt, gjorde hverandre vondt? Omtalen er utarbeidet av forlaget. Omfang: 460 s. Utgitt i 2012.

Kompani Orheim av Tore Renberg

Svedmann, Martin: Når jeg drikker

Debut-samlingen Når jeg drikker består av triste, euforiske, håpefulle, vonde og absurde dikt om en alkoholiker som blir syk av å drikke og sykere av ikke å drikke. Et presist, konkret og lekent poetisk språk fører oss tett på smerten og annerledesheten ved å være avhengig. Omtalen er utarbeidet av forlaget. Omfang: 126 s. Utgitt i 2019.

Når jeg drikker av Martin Svedman

Thydell, Johanna: Det mangler en terning

Dette er fortellingen om seksten år gamle Puck, eller Petra, som hun egentlig heter. Hun gjør alt hun kan for å ikke miste kontrollen, ikke la noen komme innpå seg, ikke vise hvem hun egentlig er. Pucks fortelling handler om fest og vennskap, men også om savnet etter faren, skuffelser, vonde minner og redsel for å bli forlatt. Omtalen er utarbeidet av forlaget. Omfang: 202 s. Utgitt i 2007.

Det mangler en terning av Johanna Thydell

Verhulst, Dimitri: Alle tings bedrøvelighet

Unge Dimitri vokser opp med faren og tre alkoholiserte og arbeidsløse onkler, som alle har flyttet hjem til sin gamle mor på den belgiske landsbygda. Alle ser på familien som en gjeng udugelige snyltere, men for Dimitri er oppveksten som den skal være. De er fattige, har alltid vært det, men de bærer fattigdommen med stolthet. For som faren sier: Det er et tegn på manglende manndom å ville leve lettvint!

Men da barnevernet til slutt kommer på døra, røskes den skakkjørte familien ut av rutinene. Alt har pekt mot at Dimitri vil ende opp som den mannlige delen av slekta. Kan det vise seg at framtiden venter et annet sted enn foran spilleautomaten på stampuben? Omtalen er utarbeidet av forlaget. Omfang: 233 s. Utgitt i 2011.

Alle tings bedrøvelighet av Dimitri Verhulst


Welsh, Irvine: Trainspotting

I lurvete puber og nedslitte leiligheter tråler de omkring: Rents, Bigbie, Sick Boy, Abbedissa og noen forbrukte venninner. I et Edinburgh som svetter av øl, dop og tidlig død lever de slik herointilførselen og aids-trusselen bestemmer. Irvine Welsh er erklært som rave-generasjonens forfatter - og har blitt en sensasjonell bestselger. Trainspotting er hans første roman. Omtalen er utarbeidet av forlaget. Omfang: 362 s. Utgitt på norsk i 1996.

Transpotting av Irvine Welsh

Klassikere om rus og rusmiddelmisbruk

Burroughs, William S: Junkie

Dette er en selvbiografisk roman om utenforskap. Handlingen er lagt til 50-tallets New York, New Orleans og Mexico City. Burroughs gir et usentimentalt portrett av livet som homofil og dopavhengig. Han gjorde en klassereise fra en solid borgerlig bakgrunn ned til junkiens svarteste hverdag. Han gjør det i et USA som var livredd for ethvert avvik fra samfunnsnormene. Junkie viser hvordan man i denne tiden knyttet kommunisme til dopmisbruk (opiater) og narkohandel. Burroughs skriver i et rått, strippet språk. Omtalen er utarbeidet av forlaget. Omfang: 158 s. Utgitt på norsk i 2013, opprinnelig utgitt i 1953.

Junkie av William S. Burroughs

Döblin, Alfred: Berlin Alexanderplatz


Han sto utenfor porten til Tegel-fengselet og var fri. Så sent som i går hadde han hyppet poteter sammen med de andre på jordene bakenfor, i fangedrakt, og nå gikk han i gul sommerfrakk, de andre hyppet der bak, han var fri. Han lot trikk etter trikk kjøre forbi, klemte ryggen inntil den røde muren og gikk ikke. Portvakten vandret forbi noen ganger, viste ham hvilken bane han skulle ta, men han gikk ikke. Det fryktelige øyeblikket var kommet (fryktelig, Franze, hvorfor fryktelig?), de fire årene var omme. De svarte jernfløyene på porten, som han det siste året hadde betraktet med stadig større motvilje (motvilje, hvorfor motvilje) var stengt bak ham. De hadde satt ham ut igjen. Der inne satt de andre, snekret, lakkerte, sorterte, limte, hadde ennå to år, fem år igjen. Han sto på holdeplassen. Straffen begynner. Han ristet på seg, svelget. Tråkket på foten sin. Så gjorde han et sprang og satt på trikken. Midt blant folk. Kjør i vei. Omtalen er utarbeidet av forlaget. Omfang: 383 s. Utgitt i 1983.

Berlin Alexanderplatz av Alfred Döblin

Fitzgerald, F.S.: Nattens ømhet

Nattens ømhet kom første gang ut i 1934. Den står høyt oppe på Modern Librarys liste over de 100 beste romanene i det 20. århundre. Romanen er blitt kalt Fitzgeralds mest ambisiøse roman. Den tragiske helten er bokas hovedperson, psykiateren Dick Diver. Vi møter ham på toppen av karrieren og i livet. Når vi forlater ham, er han en slagen mann – marginalisert, alkoholisert og alene. Omtalen er utarbeidet av forlaget. Omfang: 464 s. Utgitt på norsk i 2011.

Nattens ømhet av F. Scott Fitzgerald

Skram, Amalie: Hellemyrsfolket

Amalie Skrams romansyklus Hellemyrsfolket, som ble utgitt i tidsrommet 1887 til 1898, er Skrams største dikteriske bedrift – og betraktes som et av hovedverkene i norsk litteratur som sådan. Verket er dessuten et av høydepunktene i den norske naturalismen. Handlingen følger et knippe skjebner i Hellemyr-slekten, og betoner problematikk omkring arv og miljø: Har mennesket frihet til å velge sitt liv. Eller er dets livsløp forutbestemt?

I tillegg til å tegne skarpe portretter av skikkelser som Oline, Sjur Gabriel, Sivert, Severin og Sofie, gir Amalie Skram også et presist bilde av de sosiale forhold som preger disse menneskene. Omtalen er utarbeidet av forlaget. Omfang: 661 s.

Hellemyrsfolket av Amalie Skram

Thompson, Hunter S.: Frykt og avsky i Las Vegas

Hunter S. Thompson (1937-2005) arbeidet som journalist og forfatter, og Frykt og avsky i Las Vegas er hans mest kjente bok. Thompson introduserte begrepet gonzojournalistkk; en høyst personlig og usensurert reportasjestil. Denne romanen er en kultklassiker! "Frykt og avsky i Las Vegas er en brennende epokesensasjon. Det finnes bare to adjektiver som forfattere bryr seg om lenger ... "briljant" og "provoserende" ... og Hunter S. Thompson har abonnement på begge" TOM WOLFE. Omtalen er utarbeidet av forlaget. Omfang: 205 s. Utgitt på norsk i 1992. 

Frykt og avsky i Las Vegas av Hunter S. Thompson

Williams, Tennessee: Katt på heitt blekktak

Patriarken Big Daddy i familien Pollitt er rammet av uhelbredelig kreft og samler familien til 65-års dag på plantasjen. Den eldste sønnen Gooper higer etter farsarven, mens broren hans Brick er alkoholisert og i et ulykkelig ekteskap. Dette er en historie om en familie som er fengslet av fortiden, og som blir ødelagt at følelser som begjær, grådighet og misunnelse. Omtalen er utarbeidet av forlaget. Omfang: 206 s. Utgitt på norsk i 2006.

Katt på hett blikktak av Tennessee Williams

Yates, Richard: Ordensforstyrrelse


John Wilder er midt i trettiårene, en vellykket reklamemann, kjent for å kapre de store og viktige kundene. Han er gift med Janice, som beundrer ham, og de har en ti år gammel sønn. John har også en fast elskerinne, og andre innimellom. Alt ser bra ut, ting fungerer.

Sensommeren 1960 er idyllen over. John har vært på forretningsreise, og tilbake i New York blir han sittende på sin stambar og drikke tett. Da han omsider ringer Janice, er det for å si at det er slutt. Han er redd hva han kan komme til å gjøre hvis han drar hjem.
Ordensforstyrrelse er en nær og intens skildring av et sammenbrudd, bygd opp over lang tid, utløst av alkohol. John slåss for å komme tilbake til seg selv, og en stund øyner han håp om et nytt og kreativt liv, før motkreftene slår til. Omtalen er utarbeidet av forlaget. Omfang: 254 s. Utgitt på norsk i 2011.

Ordensforstyrrelse av Richard Yates

Du finner flere bøker om rus her. Der finner du også filmer med samme tema.

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙