Hva leter du etter?

Menneskehandel og slaveri

Hva er menneskehandel og slaveri og hvor mange blir utsatt for tvangsarbeid og trafficking? Jeg lurere spesielt på om det er mye og hvorfor det er menneskehandel i Brasil?

Menneskehandel og slaveri

Menneskehandel kan ha mange former, og slaveri og menneskehandel er en av våre tids eldste geskjeft. For Marx var det slavesamfunnet som kategoriserte arbeidsdelingen i Marx sin første historiske epoke i hans teori om økonomisk utvikling (antikken). Nå forbinder de fleste slaveri med den omfattende slavehandelen på 17- og 1800 tallet, da millioner av afrikanere ble skipet til det amerikanske kontinentet. Til tross for forbud mot slik virksomhet er vi ikke blitt kvitt denne umenneskelige handelen. I dag snakker vi mest om menneskehandel og forskjellige former for tvangsarbeid. Ofte er det knyttet til begrepet trafficking, og særlig sexhandel med kvinner og barn. Les mer om begrepene på disse sidene:

Statistikk for tvangsarbeid og menneskehandel

På denne siden fra BBC kan du lese at det er 27 millioner tvangsarbeidere i verden, i følge mer oppdaterte tall fra ILO skal det være 25 millioner som ble utsatt for tvangsarbeid og 14 millioner2016. Det blir antatt at 1/5 av verdens tvangsarbeidere antas å ha vært utsatt for trafficking. Det vil si ca. 2 500 000 mennesker, og 250 000 av disse er fra Latin-Amerika eller Karibien. Det er litt vanskelig å komme opp med sikre tall for slike fenomener. Det kan være vanskelig å være enige om definisjoner på hva som er tvangsarbeid og trafficking. Samtidig er det meste av dette illegal og lyssky virksomhet og derfor svært vanskelig å telle.

Menneskehandel i Brasil

I Brasil er menneskehandel særlig knyttet til sexindustrien og jordarbeidere. Fattigdommen i by områdene, og ødeleggelse av næringsgrunnlaget for urbefolkningen er sentrale samfunnsfaktorer som bidrar til problematikken rundt tvangsarbeid og menneskehandel i Brasil.

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙