Hva leter du etter?
Familier i kinosalen på Sølvberget.

Kapittel for barn og ungdom

Kapittel har noe for familier, skoler og barnehager, og egne arrangementer for elever i videregående skole.

Dette skjer på festivalen i september:

BOKMERKE

Bokmerke er Kapittels program for familier, skoler og barnehager. Programmet består både av arrangement for inviterte skoleklasser og barnehager, samt åpne publikumsarrangement med ordinært billettsalg.

Kapittel formidler og snakker om litteratur for alle aldersgrupper, og det er maktpåliggende at en festival i vårt format søker å skape interesse og engasjement for bøker og lesing.

Den nasjonale statistikken er tydelig: Det blir stadig vanskeligere å rekruttere nye lesere, og spesielt gutter. Til Kapittel inviterer vi derfor noen av de beste forfatterne og formidlerne i gruppen barn og unge, nettopp for å sikre at også yngre lesergrupper får et godt møte både med litteraturen og med festivalen som opplevelsesarena for store og små.

Nedenfor kan du se noen av boktitlene og forfatterne vi får besøk av i år, som hver på sin måte kan sies å utforske årets festivaltema FAMILIE: Noen gjennom undring, alvor eller magisk spenning - andre med humor eller praktiske tips! Fullt program slippes i august.

Øya som glitrer i sølv av Helene Flood

Øya som glitrer i sølv

Forfatter Helene Flood presenterer sin første bok for barn, en drivende spenningsroman med sørlandssommeren som bakteppe. (For inviterte skoleklasser, 5. og 6. trinn)

Villdyr

Første bind i fersk og nyskapende fantasyserie av Håkon Marcus. Vi følger 13 år gamle Embla i magiske møter med hamløpere og mystiske naturkrefter. (For inviterte skoleklasser, mellomtrinn)

På én betingelse

I denne sterke romanen står 16 år gamle Yousef vanskelige problemstillinger. Forfatter Neda Alaei gir leseren håp om at det kan finnes støtte, hjelp og gode løsninger. Kandidat til U-prisen 2024. (For inviterte skoleklasser, ungdomstrinn)

Hvorfor kan man ikke sprekke av sinne? Og 52 andre ting du lurer på om følelser

Benjamin Silseth er psykolog og forfatter med stort engasjement for barn og unges psykiske helse. I denne boken får barna svar på både små og store spørsmål om følelser. (For inviterte skoleklasser, 3. og 4. trinn)

Steinalderen: 10 000 år gamle tyggisar og hovudskallar på stong

Hvordan var det egentlig å være barn i Steinalderen? Bli med 10 000 år tilbake i tid, helt tilbake til slutten av istida. Åshild Irgens (illustratør) kommer til Bokmerke med denne festlige faktaboken. (For inviterte skoleklasser, 3. og 4. trinn)

Nesejakten

Pappaen til Viktor har mistet nesa, og de må ut i verden på en ellevill leteaksjon – selv om pappa egentlig ikke tør! Med Andreas Rand og Annette Saugestad Helland (ill.) Fra 5 år. (Ordinært arrangement med billettsalg.)

Barneakademiet: Lommeboka - Fra sparegris til bankkort og alt du trenger å vite om penger

Vil du bli klokere på penger, sparing og pengebruk? Tore Løchstøer Hauge og Lene Drange (som mange kjenner fra «Luksusfellen») kommer med tips sin enkle og underholdende barnebok om emnet. Fra 9 år/familier. (Ordinært arrangement med billettsalg.)

KAPITTEL UNG

Kapittel Ung er arrangementer for elever i videregående skole, og som i resten av hovedprogrammet er temaet i år FAMILIE.

Et Gaza-liv, Familien, flukten og det tapte landet.

Før Gaza-krigen brøt ut i oktober 2023, var den lille landstripen ved Middelhavet hjemsted for mer enn 2 millioner mennesker som nå lever et liv i redsler og ruiner. Hvordan kunne dette skje? Og hvordan er livet for en vanlig palestinsk familie i hverdag og i krig når de vanlige strukturene i dagliglivet blir ødelagt?

Marte Heian-Engdal har fulgt en familie gjennom flere år og forteller Gazastripens historie og situasjonen av i dag gjennom levde liv.

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙