Hva leter du etter?
Kjøp en litterær opplevelse i julegave til noen du er glad i: Linn Ullmann, Abid Raja, Simon Stranger er blant de som kommer til Sølvberget våren 2022

Litterære opplevelser som julegave

Trenger du julegavetips til en som har alt? Vi foreslår litterære opplevelser i gave både til deg selv og noen du kjenner.

Vi inviterer til gode opplevelser og spennende forfattermøter på Sølvberget og Kiellandsenteret våren 2022. Det blir bokprater, litteraturkvelder, klassikerlørdager, Kiellandsalonger, lesesirkler, filosofikafeer og foredrag.

Flere arrangementer er allerede lagt ut for salg slik at du kan kjøpe billetter som julegave. Hvis du ønsker å gi en større gave så selger vi Earlybird festivalpass til Kapittelfestivalen, som arrangeres fra 21. - 25. september 2022.

Vårens arrangement gjennomføres som planlagt i henhold til gjeldende smittevernregler. Vi tar forbehold om endringer. Les mer om smittevern på Sølvberget.

Aktuelle forfattere

Linn Ullmann står bak en av høstens mest sentrale utgivelser Jente, 1983. I denne romanen møter vi forfatteren som voksen kvinne, men også som ung jente. Handlingen utspiller seg i Oslo, New York og Paris, og boken er forfatterens forsøk på å skrive fram fortiden gjennom å utforske erindringer fra ungdomstiden. Romanen er en brutal fortelling om et møte med en eldre mann, om hukommelsens upålitelighet, og om minner som hjemsøker oss. Vi har invitert Ullmann til Kiellandsalong torsdag 27. januar for å samtale med litteraturviter Brita Strand Rangnes om sin nyeste roman.

Simon Stranger har fått en fantastisk mottakelse for sin siste bok 304 dager. Den handler om Afghanistan-veteranen Nicholas som er klar til å ta sitt eget liv, men som lover sin mor å holde seg i live til jula, 304 dager unna. Stranger kommer til Sølvberget torsdag 24. mars.

Bokaktuelle politikere

Mímir Kristjánsson og Abid Raja er begge politikere som er bokaktuelle. Biografen Jon Michelet: En folkets helt er ført i pennen av Kristjánsson, hvor vi følger Michelet gjennom livet på sjøen, hans arbeid som journalist, som AKP (m-l)-medlem, samfunnsdebattant og forfatter. Velkommen til bokprat torsdag 6. januar.

Min skyld av Abid Raja, handler om hans smertefulle og turbulente klassereise fra kollektivistiske, muslimske familieverdier med ære og forpliktelser til en integrert plass i det norske, individualistiske samfunnet. Skuespiller og modell Tinashe Williamson debuterte med Håndbok for unge antirasister. Hun vil med denne boken gjøre det lettere for folk å snakke om rasisme, og boken er både ment for dem som har kjent rasisme på kroppen, men kanskje aller viktigst for dem som ikkje har opplevd det. Møt Abid Radja og Tinashe Williamson i samtale med leder for Kiellandsenteret, Stine Honoré torsdag 3. mars.

Vårens litteraturprogram og billettsalg:

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙