Hva leter du etter?
To personer sitter ved bord og snakker med skriveutstyr foran seg

NaNoWriMo på Kiellandsenteret

Noen av forfatterspirene i den kreative skrivegruppa på Kiellandsenteret deltar i den årlige skrive-challengen NaNoWriMo. De skal skrive en roman på en måned!

Hva er NaNoWriMo?

NaNoWriMo står for National Novel Writing Month. Dette er et internettbasert, internasjonalt skrive-event hvor mennesker fra hele verden går inn for å skrive en roman på minst 50 000 ord, i løpet av måneden november.

I den kreative skrivegruppa på Kiellandsenteret er det fem av deltakerne som har meldt seg på, og som tar sikt på å fullføre.

Hvorfor delta på NaNoWriMo?

For forfatterspirer er det mange fordeler med å delta på NaNoWriMo! For det første blir man del av et stort skrivefellesskap, hvor man kan utveksle erfaringer, heie på- og oppmuntre hverandre. Via Internett eller i virkeligheten. Kiellandsenterets deltakere bruker det ukentlige møtet i skrivegruppa til å skrive sammen, og har hyppig kontakt i Discord-gruppa de har opprettet.

Mann og kvinne sitter og skriver ved bord

For det andre skjer det noe når man forplikter seg til å skrive såpass mye iløpet av kort tid. Det er ikke tid til å stoppe opp og være kritisk, og det er overhodet ikke rom for skrivesperre. Slik får man en stor mengde tekst, råmateriale man kanskje ellers aldri ville tatt seg tid til å skrive ut.

Mestring

Hvis man fullfører NaNoWriMo, men også underveis, belønnes man ikke minst med en sterk følelse av mestring: "Jeg har aldri skrevet så langt før!", sier en av deltakerne som er kommet litt over halvveis.

Hånd som skriver med kulepenn på ark

Nå gjenstår det bare å se hvordan det går med deltakerne våre til slutt, det er fremdeles en del dager igjen til å fullføre romanen!

Har du lyst å bli en del av dette fellesskapet? Kontakt kiellandsenteret@solvberget.no hvis du er interessert i å bli med i gruppa, eller har andre spørsmål.

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙