Hva leter du etter?

Nils Kolle m.fl. Havlandet

Navn på utstillingen

Havlandet

Tidspunkt

09.10.05-04.12.05

Presentasjon

I opplevelsesutstillingen Havlandet møter du alle versjoner av havet; fra sommerferier og myggstikk, lukten av varm ferjekø og båt-is til vannskrekk og sjøsyke. Det næringsgivende, pulserende havet. Havet som bringer varer og mennesker mellom det kjente og det ukjente.
Havlandet handler om det evige havet, om drømmer som er blitt til virkelighet og om vanvittige ideer som å hente opp olje og gass fra havets bunn. Om det urolige havet, det farlige havet som tar liv, og det havet som er så uendelig sårbart for menneskenes herjinger, men som vet å ta igjen.
Havlandet er en vandreutstilling i regi av Hundreårsmarkeringen Norge 2005. Utstillingen ble åpnet i Bergen av dronning Sonja. Havlandet er en av fire nasjonale utstillinger i jubileumsåret, som på hver sin måte viser sentrale trekk ved utviklingen av det moderne Norge gjennom de siste hundre årene. Utstillingen har som formål å vise hvordan havet har farget vår historie og hvordan havet er del av vår identitet.
Utstillingen passer best for de på 12 år og oppover.
Åpning 9. oktober: Bjørn Kallevig underholder, prosjektleder Nils Kolle forteller om utstillingen, stortingsrepresentant Tore Nordtun foretar den offisielle åpningen.

Kunstnere

Kurator

Samarbeids-partnere

Havlandet er et samarbeid mellom Universitetet i Bergen, Bergen Museum, Bergens Sjøfartsmuseum, Norges Fiskerimuseum, Norsk Oljemuseum, Vestlandske Kunstindustrimuseum, Bergen Offentlige Bibliotek, Bergen Byarkiv, Hordaland Fylkesarkiv, Universitetsbiblioteket og Kunsthøgskolen i Bergen.

Besøkstall

Program

Ekstra tilbud til skoleklasser som bestiller omvisning i Havlandet: Bjørn Kallevig og en skreddersydd pakke han har kalt På bryggekanten. Der blir det viser om hav, horisonter, sjø og skjærgård, og programmet blir selvsagt tilpasset de ulike aldersgruppene. Bjørn Kallevig er kjent som musiker, låtskriver og tekstforfatter for blant andre Eriksen, Leif & Kompisane, Sigvart Dagsland og Vamp. Havlandet og På bryggekanten passer for 7. klassetrinn og oppover.

Lenke

Lenke

Lenke

Andre visnings-steder

Andre visnings-steder

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙