Marte Spurkland og Therese Tungen. Foto: Cappelen Damm og Aschehoug

Podkast: Marte Spurkland og Therese Tungen

Hvordan kan man snakke om sorg og sammenbrudd? Podkast fra Kapittel med forfatterne Marte Spurkland og Therese Tungen.

De siste par årene har gitt oss en ny forståelse av hva en samfunnsmessig krise er. Men hvordan ser en altomveltende krise ut for dem som opplever den på kroppen, når det man har raser sammen, og man må bygge opp livet på nytt?

Sorg, sammenbrudd og veien videre

Årets Kapittel arrangeres fra 21. - 25. september, og temaet i år er Brudd. I den anledning har vi invitert forfatterne Marte Spurkland og Therese Tungen til en podkast-samtale om sorg, sammenbrudd - og veien videre.

Journalist, programleder og forfatter Marte Spurkland er aktuell med boka "Ut av krisen. Beretninger om sammenbrudd og tilsynelatende håpløshet, men også om mot og den ukjente styrken som bor i oss alle", der hun med innlevelse og kunnskap formidler historier om et knippe mennesker som har blitt rammet av en livsomveltende krise.

Forfatter og forlagsredaktør Therese Tungen er aktuell med den kritikerroste romanen "Snu deg. Edvins bok", der hun skriver om sin egen erfaring med å miste et barn. En hjerteskjærende og sterk skildring av den kaotiske, ufiltrerte sorgen som oppstår når det verst tenkelige skjer.

Samtalen ledes av idéhistoriker, journalist og forfatter Hilde Østby, som selv er aktuell med fagboka "Kart over ensomheten".

Podkasten er blitt til i samarbeid mellom Kapittel og Schizofrenidagene, og ble spilt inn i studioet til Deichmanske bibliotek i juni 2022.

Hør podkasten her:

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙