Hva leter du etter?
Siri Odfjell Risdal i bibliotekmiljø på Sølvberget

Siri Odfjell Risdal gir seg som Kapittel-sjef

Etter å ha ledet fem Kapittelfestivaler går Siri Odfjell Risdal løs på nye utfordringer.

Hun har vært sentral i festivalen i en årrekke, ikke minst som ansvarlig for barne- og ungdomsprogrammet ved Kapittel i årene før hun ble festivalsjef i 2019.

- Vi synes det er trist at Siri slutter hos oss på Sølvberget. Siri har laget noen skikkelig gode litteraturfestivaler og skapt noen uforglemmelige litterære høydepunkter, ikke minst under pandemien – da hun satt hjemme og laget festival. Jeg ønsker Siri lykke til med nye utfordringer hos Rogaland fylkesbibliotek, sier bibliotek- og kulturhussjef Anne Torill Stensberg.

Å være festivalsjef under koronaen er noe av det som også Risdal selv trekker frem fra sine år.

- Jeg tar med meg mange fine øyeblikk fra mine fem år som festivalsjef. Det er alltid sterkt å oppleve at noe man har jobbet med i et år tar form, og berører mange mennesker. Men etter å ha ledet to festivaler gjennom en pandemi, er nok mitt sterkeste minne fra 2021, da vi midt under festivalavviklingen plutselig fikk beskjed om at Norge skulle gjenåpne dagen etter. Det ble mange timer på bakrommet for å få ut flere billetter og rigge opp flere stoler, men for en fest det var å se publikum fylle opp salene igjen, klemme hverandre og sitte skulder ved skulder!

Siri Odfjell Risdal gir en klem under Kapittelfestivalen 2021 på Sølvberget foto Tord F. Paulsen

Siri Odfjell Risdal gir en klem til kollega Lotte Løkeland Hovda under gjenåpningen i 2021. Foto: Tord Paulsen.

- Hvilke egenskaper er de viktigste å ha for neste Kapittel-sjef?

- Alle festivalsjefer, uansett hvor fremoverlente og flinke de er, har bare to hender. Så en viktig egenskap for å lede Kapittel er evnen til å bygge lag. Og så er det selvsagt viktig med kunnskap om, og engasjement for, biblioteket, litteraturen og ytringsfrihetens betydning for demokratiet, og festivalens betydning for fellesskapet. Søk på stillingen som festivalsjef her.

- Hva skal du gjøre nå?

- Nå skal jeg ferdigstille rapport og regnskap fra årets festival. Og så gleder jeg meg til å starte som prosjektleder for litteraturformidling og leselyst ved Rogaland fylkesbibliotek 1. februar. Og til å være publikum på neste års Kapittel, som arrangeres fra 18. - 22. september 2024.

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙