Hva leter du etter?
Jente på biblioteket i rosa sommerkjole

Sommer på bibliotekene i Stavanger

Det skjer mye kjekt for barn og ungdom på bibliotekene i sommer. Sølvberget har også et eget Sommerles-bibliotek i Folkehallen!

I tillegg til lesekampanjen Sommerles som barn fra 1.-7. klasse kan delta i fra 1. juni, har vi flere tilbud til barn og ungdom på bibliotekene i sommer. Under kan du se noe av det som skjer.

Sommerbibliotek i Folkehallen

Foto: Prosjektleder for Sommerbiblioteket, Susanne Borg, sitter på en benk i Folkehallen og leser en bok.

Når: 25. juni-26. juli

I sommer flytter litt av biblioteket til Folkehallen Vår Energi Arena Sørmarka. Vi tar med oss mange gode bøker fra Sølvberget! Her kan du slappe av med en bok eller en lydbok. Det er både mulig å låne og levere bøker.

Vi finner kjekke bøker til deg som er med på Sommerles. Biblioteket er hovedsakelig for barn fra 1.-7. klasse, men det blir også noe for de som er litt yngre og litt eldre.

Vi tilbyr også kjekke aktiviteter knyttet til tegning og skriving. Kanskje du vil skrive din egen fortelling og lage din egen bok? Det kan vi hjelpe deg med.

- Vi etablerer sommerbiblioteket for å nå ut til vår viktigste målgruppe, barn og unge, for å være til stede på deres arena. Vi håper på å møte nye lånere/lesere og at flere skal oppdage Sommerles! sier prosjektleder Susanne Borg.

Åpningstider for biblioteket i Folkehallen:

Tirsdag-lørdag kl. 10-16
(25. juni-26. juli)

Sommerbiblioteket er støttet av Sparebankstiftelsen-SR bank og Nasjonalbiblioteket.

Workshops for ungdom i verkstedet

Når: 24. juni-2. juli

Er du mellom 13-19 år? Da kan du delta på flere workshops i Verkstedet i 3. etasje på Sølvberget og i Allrommet i 1. etasje.

I Verkstedet kan du lære å sy, sy din egen schrunchie, sy et handlenett eller sy og redesigne en skjorte. Og i Allrommet kan du lære å lage din egen bok.

Theresa Daniela Lindø fra Håp Redesign holder flere gratis sykurs for ungdom, men du må huske å bestille plass (maks 12 deltakere pr. kurs) Noen av kursene går over to dager.

Kursdagene varer fra kl. 12-16. Ta med matpakke.

Liker du å tegne eller skrive? Har du en historie å fortelle, eller elsker du bøker med bilder eller tegneserier? Har du lyst å lage din egen bok? Nå har du mulighet til det! Det blir gratis workshop i å lage innhold i en bok og i bokbinding. Du velger selv om du vil tegne eller skrive og hvordan boken skal se ut.

Workshopene et samarbeid mellom HÅP Redesign, kursholderne, Elefant workspace og Sølvberget bibliotek og kulturhus, og er støttet av Bufdir.

Oversikt over kursene finner du i kalenderen nederst på denne siden eller ved å følge denne lenken.

Åpent verksted i hele sommer

Når: 24. juni-17. august

Verkstedet er et skaperverksted i 3. etasje på Sølvberget. Her kan du la deg inspirere til å sette i gang med små og store prosjekter. Med mange kreative mennesker samlet på ett sted, er dette en kjekk og sosial møteplass. Verkstedet er åpent i hele sommer. det er 10 års aldersgrense i Verkstedet, og barn mellom 10-12 år må være i følge med voksne.

Åpningstider i Verkstedet:

Mandag, onsdag og torsdag: kl. 12-15
Lørdag: kl. 12-16

Husk å låne bøker til sommerferien!

Foto: Thale Dobbert og Maria Sannes Undheim jobber i biblioteket på Sølvberget.

Bibliotekene i Stavanger er åpne i hele sommer. Og sommertid er lesetid. Ikke glem å låne med deg noen gode bøker. Spør gjerne en av våre ansatte om lesetips.

Kanskje du skal benytte anledningen til å besøke biblioteket på Amfi Madla, Finnøy eller Rennesøy? Bibliotekene har noe redusert bemannet åpningstid om sommeren, men med bibliotekkort kan du låse deg inn fra tidlig morgen til seint på kvelden.

Åpningstider på bibliotekene i sommer:

Følg lenkene for å se åpningstider på våre bibliotek.

Sølvberget bibliotek og kulturhus

Madla bibliotek

Finnøy bibliotek

Rennesøy bibliotek

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙