Hva leter du etter?
Portrett av Bjørn Arild Ersland

Bjørn Arild Erslands NBBK-tips

Bjørn Arild Ersland har skrevet en rekke kritikerroste bøker for barn, unge og voksne. Han er også professor i skrivekunst for barn og unge ved Universitetet i Stavanger.

Temaet for årets konferanse er Krise. Hvordan viser den urolige verdenssituasjonen seg i barne- og ungdomslitteraturen nå, etter din mening?

Jeg aner ikke. For ti år siden skrev jeg Dagen vi drømte om, hvor vi følger tre flyktninger som forsøker å komme inn i det landet de drømmer om. Jeg tok boka fram igjen i fjor og da tenkte jeg at dette var litt for kraftig kost. Det må gjerne skrives krisebøker, men jeg leser ikke slike bøker nå som verden er gått av hengslene.

I hvor stor grad synes du forfatterne av barne- og ungdomslitteratur har et ansvar for også å formidle håp til målgruppen, midt i alle krisene?

Barne- og ungdomsforfatterne har tatt på seg ansvaret for å skrive gode bøker. Da ligger virkeligheten og fantasien for deres føtter. Men dette oppdraget er så ekstremt krevende at de som skriver må lage de bøkene de selv vil.

Hva ser du mest fram til på årets barnebokkonferanse?

Jeg gleder meg til foredraget med Eva Lindström. Skikkelig gøy at konferansen har fått tak i henne!

Hvilken krise opptar deg personlig mest akkurat nå?

Akkurat nå er jeg mest interessert i krisen i Ukraina. Der skjer det mye jeg ikke klarer å begripe.

Mer om Nordisk barnebokkonferanse

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙