Hva leter du etter?
Prosjektlederne Susanne Borg og Sesella Knutsvik i første etasje på Sølvberget

Sølvberget pusser opp første etasje

Sølvberget åpnet et helt nytt biblioteklokale i første etasje i 2014. Siden den gang har rundt 12 millioner vært på besøk i byens mest populære møteplass. Nå er det behov for oppussing.

- Det er rett og slett mange av møblene i første etasje som er helt utslitt. Det er en enorm slitasje her, og det er ikke så rart når så mange bruker Sølvberget, forteller prosjektkoordinatorene Susanne Borg og Sesella Knutsvik.

Fra 13. februar til slutten av mars

Oppussingen går i gang 13. februar. Første etasje holder åpent under oppussingen frem til mandag 13. mars. Da blir det delvis stengt, før et nyoppusset lokale åpner lørdag 15. april.

Kan du levere og hente bestilte bøker?

Det vil under hele perioden være mulig å levere inn og hente bestilte bøker i første etasje. Det vil også være en betjent skranke der. Resten av Sølvberget holder åpent som vanlig.

Hvordan blir det?

Sølvberget har som mål å lage en varmere og lunere stemning. Det er noe de som besøker oss har etterlyst.

- Vi gjennomførte mange samtaler med brukere av første etasje i høst for å høre hva de var fornøyde med og hva de ønsket var annerledes. Alle innspillene vi fikk har vi tatt med oss inn i prosjektet, forteller Sesella Knutsvik.

Det skal være hyggelig å sitte i første etasje lenge. Det kommer nye mykere møbler, og målet er at det skal bli mer hjemmekoselig. Oppussingen består også av gjenbruk og oppgraderinger av gamle bokhyller og møbler og originale lamper fra åpningen i 1987 skal tas i bruk igjen. Også boksamlingen endres.

Susanne Borg og Sesella Knutsvik viser frem lamper i første etasje på Sølvberget

- Det kommer til å bli ganske annerledes, og de fleste blir nok veldige glade for endringene vi gjør nå, sier bibliotek- og kulturhussjef Anne Torill Stensberg.

Det var firmaet Haltenbanken som vant oppdraget om å pusse opp lokalene. De jobber blant annet med omgivelsesdesign.

Utvider lokalet

Biblioteklokalet i første etasje utvides også. De tidligere lokalene til Narvesen blir innlemmet i biblioteket.

- Her har vi noen spennende planer på gang, røper Susanne Borg. Dere kan bare glede dere!

Stavanger kommune har bevilget 4 millioner kroner til oppussingen.

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙