Hva leter du etter?
Fra boka Audio Erotica av Jonny Trunk

Da stereoen var husets hjerte

Den ferske boka "Audio erotica" er tidsmaskinen du ikke visste at du trengte.

Boka er en samling av ulike brosjyrer for hi-fi-utstyr fra 1950-tallet til 1980-tallet. Og hvis du synes det høres sært og tørt ut, så har du både rett og feil.

Tv-en har fordrevet stereobenken (og de store høyttalerne)

Audio erotica er et vindu til en tid hvor musikk var sentrum for folks hjemmeunderholdning. Tv-ene var små og kjipe, stereoanleggene var store og viktige. I dag er rollene snudd. Vi har gigantiske tv-er i stua, og musikken i bittesmå plugger i øret.

Musikkanlegget løftes og hylles i disse brosjyrene som er samlet i Audio erotica. Det er slående hvor stor variasjon det har vært i musikkspillere og høyttalere opp gjennom årene, og hvor tydelig stereoproduktene ble solgt inn som sentrum for familiekosen.

Utgått på dato

Det heterofile paret er sterkt til stede, for ikke å snakke om kvinner med nokså lite klær på seg. Ikke alle reklamene i denne boka har tålt tidens tann.

Walkmanen på 1980-tallet gjorde musikklytting til noe vi holdt på med hver for oss, og annonsene i boka speiler dette. Markedsføringen gikk fra oss til meg.

Det er også interessant å se hvor mange produkttyper som har forsvunnet. Er det flere enn meg som drømte om reise-tv (med bærehank på toppen) som liten?

Lån Audio erotica på Sølvberget.

Lån på Sølvberget

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙