Hva leter du etter?
Idas dans av Gunnhild Corwin

Fordypningsoppgave om livsvalg

SPØRSMÅL: "Hei, vi skal ha fordypningsoppgave i norsk som handler om livsvalg. Jeg lurer på om det er mulig å bruke boka Idas dans av Gunnhild Corwin. Fungerer denne boka som et tema innen livsvalg?"

SVAR: Hei, takk for spørsmålet. Idas dans er en trist, men samtidig vakker bok, og jeg mener absolutt at den kan brukes i en fordypningsoppgave om livsvalg. Gunhild Corwin skriver om sin 18 år gamle datter, Ida, som får akutt leukemi og dør etter 14 måneder med sykdom.

Jeg vil argumentere for at det blir tatt viktige livsvalg ved at både Corwin, datteren og de andre pårørende bestemmer seg for å leve fullverdige, meningsfulle og kjærlighetsfulle liv, leve i nuet og å prøve å se det positive midt i smerten. De velger å stå oppreist i stedet for å legge seg ned og gå til grunne i møte med sykdom og død. Den første tiden etter datterens død, overlever Corwin i stedet for å leve, men etter en stund tar hun igjen et viktig livsvalg om at datterens død ikke skal overskygge alt annet og resten av livet hennes, men at hun skal leve videre og fokusere på alt det fine i livet hun hadde igjen.

Hvis du ønsker trekke inn en bok til, enten til sammenligning eller som supplement, kan noen av disse kanskje være relevante:

Lykke til med fordypningsemnet!

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙