Hva leter du etter?
Ny leder for Kiellandsenteret, Hannah Ersland, smiler foran inngang til Kiellandsenteret i 4. etasje

Hannah Ersland blir leder for Kiellandsenteret

Hun ønsker å gjøre Kiellandsenteret enda mer tilgjengelig uansett forkunnskaper om Alexander Kielland eller interesse for litteratur.

- Hannah Ersland er et talent som vi har stor tro på når det gjelder å utvikle Kiellandsenteret videre. Hun har engasjement og formidlingsevne som kan bidra til å gjøre Kiellands litteratur og samfunnssyn aktuelt og relevant, sier bibliotek- og kulturhussjef Anne Torill Stensberg.

Faglig bakgrunn

Ersland har faglig bakgrunn innen informasjonsvitenskap og kulturformidling og har master i museologi fra Universitetet i Oslo. Hun kommer fra en stilling som samlingsforvalter ved Jærmuseet.

Skape offentlig debatt

Lederen for Kiellandsenteret skal jobbe tett med programteamet på Sølvberget for å skape offentlig debatt om samfunn og litteratur. Å skape blest om nyutgivelsene av Kielland som kommer i anledning forfatterens 175-årsjubileum og byjubileet er viktige satsinger de neste årene.

- Jeg ønsker å jobbe for å gjøre Kiellandsenteret enda mer tilgjengelig, uansett forkunnskaper om Kielland eller interesse for litteratur, sier Hannah Ersland. - Alt ligger til rette for å lage et levende og spennende møtested i sentrum av Stavanger.

Hun tiltrer i stillingen til høsten 2022.

Tidligere leder for Kiellandsenteret, Stine Honoré, begynte i juni som rådgiver i Stavanger kommune for å jobbe med Stavangers byjubileum i 2025.

Kontakt: Espen Røsbak, leder Opplevelse, mobil: 915 86 998, e-post: espen.rosbak@solvberget.no.

Beklager, nå stoppet det litt opp her på nettsiden. Last inn siden på nytt, er du grei 🗙